Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jongeren bewuster gemaakt van schadelijke organismen

Naktuinbouw was onderdeel van het programma van de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij. De keuringsdienst vulde het thema ‘Export en fytosanitaire keuringen’ in. Doel was om de aanwezige jongeren bewuster te maken van schadelijke organismen en gevolgen voor het bedrijf, de regio en de export.

Het thema was interactief gemaakt; keurmeesters lieten de jongeren verschillende aantastingen zien (verpakt in afgesloten zakken) en vroegen aan hen wat de veroorzakers waren.

Daarnaast werden vragen gesteld over quarantaine-organismen, zoals waar of niet waar: Is de Japanse kever al gevestigd in de EU? Zijn essen de enige waardplanten van de essenprachtkever?

Ook werd aandacht gegeven aan belangrijke waardplanten van Xylella, zoals olijfbomen.

Boomkwekerijgemeenten zijn afgelopen zomer bewust gemaakt van Xylella op een bijeenkomst in Alphen aan den Rijn. In het Laanboomhuis van Tree Centre Opheusden is een crisisaanpak bij een uitbraak geoefend. Bekijk hier nogmaals een video van TCO over deze bijeenkomsten.

Bron: LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen

Publicatiedatum: