23 september open dag bij Wit FLowerbulbs

Op vrijdagmiddag 23 september 2022 organiseren Coöperatie NLG Holland en Stichting Fieldlab Bol samen een open dag bij Wit  Flowerbulbs aan Moerbeek 10 in ’t Veld, gemeente Hollands Kroon.

Centraal thema zal de transitie van de sector naar een duurzame bollenteelt 2030 met precisielandbouw, bewustwording en samenwerking in een brede ketenaanpak zijn. Ook wordt er stil gestaan bij de oprichting van het Fieldlab Bol, een praktijkplatform waar de knelpunten naar een duurzame bollenteelt op een pragmatische en toegankelijke manier in een sector brede ketenaanpak worden geadresseerd.

Tijdens de dag wil de organisatie belangstellenden door middel van een informatiemarkt en lezingen inhoudelijk informeren en inspireren met als hoofdthema hoe met precisielandbouw de biodiversiteit, het bodemleven en bemesting op natuurlijke en efficiënte wijze kan worden geoptimaliseerd en welke mogelijkheden er zijn om het toenemende energievraagstuk het hoofd te kunnen bieden.

Behalve inhoudelijk speelt de vraag hoe je tot de noodzakelijke sectorbrede omslag komt. Daarom zal er op deze dag ook aandacht worden besteed op welke wijze NLG Holland samen met Stichting Fieldlab Bol geïnteresseerde telers en de sector kunnen ondersteunen en begeleiden in de transitie naar een duurzame bollenteelt.

Bron: NLG Holland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven