Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw feromoon om Nesi aan te pakken per direct leverbaar

Eerder dit jaar introduceerde HortiPro de nieuwe feromonenlijn SemeonPro. Die lijn is per direct uitgebreid met PheroNesi, een feromoon voor de met name in de tomatenteelt gevreesde roofwants Nesidiocoris tenius te signaleren en monitoren.

De roofwants, in de volksmond Nesi genoemd, is van mediterrane origine, maar komt tegenwoordig in veel regio's voor, omdat hij werd ingezet als efficiënte roofwants voor de biologische bestrijding van witte vlieg (kas & tabaks) en de tomatenmineermoteieren. In Nederland en België overleven ze de winter niet en komen dan alleen voor in de kassen. 

Het probleem is dat de Nesi bij hoge druk aanzienlijke schade geeft aan vruchten en ringen laat zien op de stengels. HortiPro heeft daarom de PheroNesi ontwikkeld en dit feromoon lokt zowel mannelijk alsook vrouwelijke adulten.

"In combinatie met een gele vangplaat wordt de signalering en de monitoring van deze schadelijke roofwants geoptimaliseerd," zegt commercieel manager Jürgen Brokelman. "Een goede signalering en monitoring is een goede tool om middelen op het juiste moment in te zetten. Dit is natuurlijk van groot belang. Zeker als er met groene middelen gewerkt wordt. De resultaten uit meerdere demo's bij verschillende tomatentelers zijn erg positief."

HortiPro deelt in een brochure meer informatie over het gebruik van PheroNesi. Het middel is per direct leverbaar. 

Voor meer informatie:
HortiPro
info@hortipro.com
www.hortipro.com 

Publicatiedatum: