Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
29 september, Seed meets Technology

Aanmelding open voor lezing over zaadbehandeling

Zaadbehandelingen en behandeld zaad voor de toekomst, het is een belangrijk onderwerp, want wat zijn de ontwikkelingen in onderzoek en regelgeving?

De Europese (concept) Verordening Duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, het Europese (concept) richtsnoer voor zaadbehandeling en behandeld zaad, de nieuwe biostimulantenregelgeving en de Nederlandse Toekomstvisie Gewasbescherming 2030 zorgen voor een hoop uitdagingen voor de land- en tuinbouw, en zeker ook voor de zaadwereld. Euroseeds, Plantum en Artemis vertellen er tijdens een lezing op Seed meets Technology op 29 september meer over. 

De volgende vragen komen aan de orde: Welke gewasbeschermingsmiddelen kunnen we nog gebruiken op zaad en in zaadproductie, nu en in de toekomst? Welk onderzoek en praktijktoetsing naar nieuwe oplossingen loopt er en hoe zien de mogelijkheden er uit? Wat is er veranderd in regelgeving en wat staat ons nog te wachten?

In het symposium geeft Euroseeds een toelichting op de ontwikkelingen in Europese wet- en regelgeving voor zaadbehandeling en behandelde zaden. Vanuit Nederland zal er aanvullend wat verteld worden over de nationale werkwijze voor etikettering van behandeld zaaizaad.

Artemis geeft de deelnemers een update van de huidige wet- en regelgeving rondom biostimulanten en laag risicomiddelen, alsmede onderzoek en pilots waaraan Artemis meewerkt. Ook Plantum licht toe aan welke zaadgerelateerde acties onder het Uitvoeringsprogramma 2030 zij werkt.

Reserveer bij interesse 29 september 13.30-15 uur vast in uw agenda. Aanmelden kan via deze link.

Openingstijden Seed meets Technology
Dinsdag 27 t/m donderdag 29 september van 09.00 tot 17.00 uur. Adres: Vertify, Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk-Oost

Voor meer informatie:
Seed meets Technology
info@seedmeetstechnology.com 
www.seedmeetstechnology.com 

Publicatiedatum: