Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tijdelijke maatregel minimale koopgrootte vervalt bij FloraHolland

Als tijdelijke maatregel verhoogde Royal FloraHolland begin juni op de locatie Aalsmeer de minimale koopgrootte: van één naar twee fusten op de klokken van locatie Aalsmeer. Het doel was de balans tussen een optimale prijsvorming en transactiegrootte te bewerkstelligen en de kloklogistiek betrouwbaar en voorspelbaar te houden voor kopers. Met ingang van week 35 is het aan de veilingmeester om met het oog op optimale prijsvorming, en rekening houdend met de logistieke impact, te bepalen welke minimale koopgrootte wenselijk is.

Dit sluit aan bij de praktijk van de afgelopen weken, stelt de veiling. De betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van de kloklogistiek is de afgelopen periode aanmerkelijk verbeterd. Om die reden vervalt de tijdelijke maatregel. Diverse veilgroepen kenden overigens al een grotere minimale koopgrootte. Voor deze groepen verandert er niets.

Bron: Royal FloraHolland 

Publicatiedatum: