Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler produceert zelf waterstofperoxide ‘on demand’

Royal Brinkman introduceert samen met HPNow de HPGen generator. Beide partijen zijn een samenwerking gestart.

Met de HPGen-generatoren produceren telers zelf ter plekke op de kwekerij Peroxide UltraPure. Deze volgens de bedenkers van de techniek 'ultrazuivere vorm' van waterstofperoxide kan de teler direct meedoseren in het irrigatiesysteem. Zo kan het irrigatiesysteem tijdens de teelt eenvoudig schoon blijven en krijgen de gewassen een boost: waterstofperoxide breekt af tot zuiver water en zuurstof, wat leidt tot meer opgeloste zuurstof in het water.


Tiret Dewnarain, HPNow, Steven Timmers en Rob Beerling (Royal Brinkman) bij de HPGen installatie in de testruimte van Royal Brinkman

Samenwerking
Zelf waterstofperoxide maken op de kwekerij; dat kan nu met de HPGen generator. Deze produceert ter plekke Peroxide UltraPure. Water, lucht en elektriciteit zijn de enige benodigde ingrediënten om in veilige concentraties waterstofperoxide te genereren, dat direct kan worden gebruikt in het irrigatiesysteem. De waterstofperoxide uit de HPGen bevat geen zware metalen of andere stabilisatoren en onzuiverheden. Peroxide UltraPure breekt af tot zuiver water en zuurstof, en laat geen ongewenste restproducten achter.

Rob Beerling, technisch specialist Royal Brinkman: “Telers zijn voortdurend op zoek naar manieren om duurzamer en meer zelfvoorzienend te zijn en de HPGen producten passen prima in die puzzel. Het is nu mogelijk om direct waterstofperoxide te produceren met een fractie van de CO2-uitstoot ten opzichte van de traditionele waterstofperoxideketen, zonder arbeid of afhankelijkheid van bevoorradingsketens”.

HPNow en Royal Brinkman kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking. “Telers die onze HPGen™ oplossingen gebruiken, ervaren steevast een verbeterde waterkwaliteit, vitalere planten en daardoor hogere opbrengsten. We zijn trots en enthousiast om met Royal Brinkman, een toonaangevende naam in de tuinbouwwereld, samen te werken zodat telers hun voordeel kunnen doen met onze oplossingen”, zegt Ziv Gottesfeld, HPNow CEO.

De HPNow A-series (links) en details van de generator (rechts)

De HPGen generatoren en daarmee de Peroxide UltraPure worden wereldwijd door Royal Brinkman aangeboden. 

Voor meer informatie: 
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl 

 

Publicatiedatum: