Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciaal vest ontziet rug van kweker

Kwekers die hun product op de grond kweken, lopen het risico op rugklachten door (zwaar) werk. Een exoskelet kan kwekers helpen. Van Klaveren Plant gebruikt het hulpmiddel.


Kweker Kick met Ard van Klaveren 

Producent Laevo ontwikkelde de Laevo Flex, een exoskelet bedoeld om mensen die veel rugbelasting ervaren tijdens hun werkzaamheden te ondersteunen. Tijdens til en bukwerkzaamheden of, in het geval van de hortensiakweker tijdens statische voorovergebogen posities, ondersteunt het exoskelet het bovenlichaam waardoor tot 50% van de belasting op de rug wordt weggenomen. Hierdoor wordt het risico op (wederkerende) rugklachten verminderd, maar ook mensen die rugklachten ervaren kunnen door het gebruik van het exoskelet minder klachten ervaren.


Kweker Kick demonstreert de werking.

Het exoskelet werk door middel veren die in het exoskelet zijn geïntegreerd, waardoor er geen batterijen of externe stroom nodig is om ermee te werken. Het apparaat trek je aan als een vest en tijdens bukken en tillen wordt de energie naar de bovenbenen geleid, waardoor de rug deels wordt ontzien.

Laevo B.V. is deze week te vinden op PlantariumGroendirekt in Boskoop in stand 436. De beurs wordt gehouden op 24 en 25 augustus 2022. 

Voor meer informatie:
Isabelle Dencher
Laevo B.V.
+31 (0)15 3020 025
+31 (0) 614 94 01 51
Idencher@laevo.nl 
www.laevo-exoskeletons.com 

 
 
Publicatiedatum: