“Er is altijd iets te zeggen van de planten dat net dat beetje beter is dan de rest”

Tholen – Kweker Aron Heykoop van Kwekerij B.D. Rijnbeek uit Boskoop houdt zijn oren en ogen altijd goed open. Zodra er zich noviteiten voordoen in het tuinplantenaanbod, dan is de kweker niet te beroerd om ermee te testen. Dat veredelaar Kolster, bekend van het merk Magical Garden Plants de buurman is, helpt. Op dit moment heeft de kweker drie noviteiten uit het assortiment van het veredelingsbedrijf in zijn kas staan.

Het gaat om de Callicarpa Magical Deep purple, Callicarpa Magical Snowqueen en de Symphoricarpos Magical Winterberry. “We vinden dat de planten zich echt onderscheiden op de markt, er is altijd iets te zeggen van de planten dat net dat beetje beter is dan de rest. Ze zijn uniek, zo bijvoorbeeld ook de Magical Snowqueen, een witte Callicarpa. Dat vind je gewoon in geen ander assortiment,” zegt Aron.


Aron naast de Magical Snowqueen

De eerste Magical Garden plant, Magical Deep Purple, met een volgens de kweker wel heel mooie paarse bes, werd 5 à 6 jaar geleden in de kas geplaatst bij de kweker. Toen de Magical Snowqueen op de markt kwam een jaar of vier geleden ging die ook meteen de kas in. Datzelfde geldt ook voor de Magical Winterberry waarbij de kweker er vorig jaar ook als de kippen bij was om ook deze plant op te pakken. “Voor de Magical Winterberry zitten we nog wel in de onderzoeksfase. We moeten nog kijken hoe we die het beste krijgen. Het staat dus nog in de kinderschoenen.”


Magical Deep Purple

Het grote assortiment dat veredelaar Kolster biedt onder hun merk Magical Garden Plants bestaat uit meer dan 100 producten. De consumenten kunnen het hele jaar door de planten in hun tuin zetten, tuincentra kunnen die planten het hele jaar door aanbieden, en kwekers kunnen hier natuurlijk ook in mee gaan door de planten te kweken voor de verkoop.

“Ons doel is om de kweker te ontzorgen op het gebied van marketing, promotiemateriaal op de winkelvloer, en het leveren van informatie over het product. We ontwikkelen de labels, de potcover, tuintafels voor in de tuincentra. Daarnaast verzorgen we de socials als Instagram, Facebook en LinkedIn, zodat er een eenduidige uitstraling is. Zo kan de kweker zich volledig op de teelt focussen,” aldus de veredelaar.

Op de retailmarkt
Kwekerij Rijnbeek focust zich vooral op de grotere tuincentraketens en plantenretailketens in het buitenland, ook al zijn sommige van de planten ook te verkrijgen bij de Intratuin. Verder is de kwekerij vooral actief in Engeland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en krijgt ook steeds meer interesse vanuit Scandinavië.

Met de internationale afzet van de kweker is de kwekerij ook een goeie partner voor Magical Garden Plants, aangezien Kolster zich met dat merk op deze grote retailketens richt. “Hierdoor kunnen we de naamsbekendheid van de planten ver in Europa verspreiden.”


Magical Winterberry

Nog meer magie
Het zou zomaar kunnen dat in de toekomst er nog meer concepten van Kolster door de kweker omarmd zullen worden. Wat helpt, is dat de kweker en het veredelingsbedrijf buren zijn. De kweeklocatie van Kolster staat naast de kas van de kweker.  Aron: “Het persoonlijk contact met de veredelaar doet het hem wel echt voor ons. Het is één-op-één en gaat gewoon heel snel.”

Het gezegde ‘beter een goeie buur dan een verre vriend’, lijkt in deze samenwerking dan ook zeker waar te zijn. De kwekers komen regelmatig over de vloer bij de kweeklocatie van het veredelingsbedrijf. “Als we denken dat het voor ons iets kan zijn, dan testen we het sowieso kleinschalig en kijken we van daaruit verder.” Kortom, een perfecte samenwerking dus.

Kolster is op Plantarium-Groen-Direkt te vinden in stand 303 op 24 en 25 augustus 2022. 

Voor meer informatie:
Aron Heykoop
B.D. Rijnbeek BV
Halve Raak 49
2771 AC, Boskoop
Telefoon: 06 5754 7669
aron@bdrijnbeek.nl 
www.bdrijnbeek.nl 

 

Kolster BV
Rijneveld 122a,
2771 XR, Boskoop
Telefoon: 0172 217090
info@kolster.nl 
www.kolster.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven