Tholen - Biologisch telen van snijbloemen is een persoonlijke missie. Joan Wijnen weet daar alles van. Hij is echt een groot voorstander van biologisch telen. Maar hoe ver kun je daarin gaan? En hoe ver wil je gaan?

Er wordt altijd voldaan aan twee randvoorwaarden: het eindproduct moet perfect zijn én de teelt moet wel rendabel blijven.

Joan Wijnen teelt op twee locaties in Asten snijanthuriums. Hij is altijd op zoek naar het optimum om maximaal biologisch te telen. Om de biologie te versterken gebruikt hij de nieuwste uitvoering van de Powerfogger van Veugen.

Hij gebruikt ze om versterkende middelen voor de biologie te verspreiden in het gewas. Hij zet gericht in op spint, trips en pepertrigs. Zijn Powerfoggers, inmiddels heeft hij er al vier, hebben een hoge capaciteit. Joan vindt dat belangrijk, want de snelheid van het vernevelen van de middelen moet hoog zijn om de effectiviteit ervan zo groot mogelijk te maken. Op zijn Powerfoggers zitten twee nozzles; de kleinste nozzle draagt de middelen verder het gewas in. Hij spuit hiermee 30 liter per hectare.

In de praktijk komt het erop neer dat vanaf maart t/m oktober ongeveer 1x per 10 dagen de Powerfogger wordt ingezet. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van het weer en de infectiedruk. Joan: "Ik vernevel vooral NeemAzal, Botanigard en Mycotal. Dit zijn allemaal groene middelen. Het eindproduct moet perfect zijn."

Via veilingen in Aalsmeer, Rijnsburg, Eelde en Herongen vinden zijn anthuriums hun weg naar klanten in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie:
Wijnen Anthuriums
Waardjesweg 9
5721 TC Asten
+31 0493 69 10 63
wijnen@anthuriumkwekerij.com 

Ed Gerrits
Frans Veugen Bedrijfshygiëne
(0495) 46 01 88
info@fransveugen.nl 
www.fransveugen.nl