Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verkooporganisatie gladiolen opgericht: Vigo Gladiolus

Sinds 1 mei dit jaar is de bollenwereld officieel een nieuw samenwerkingsverband rijker. Zes ervaren gladiolenkwekers bundelden vanaf dat moment namelijk hun krachten in een nieuwe verkooporganisatie voor gladiolen onder de tijdelijke werknaam VOG BV. Nu komen de kwekers met de definitieve naam: Vigo Gladiolus - Where it all starts. Zij introduceren de nieuwe naam aan de markt. De exclusieve verkoop van het uitgangsmateriaal van de kwekersgroep is uit handen genomen door Intermediair Groep Holland BV (IGH).

Vigo Gladiolus 
De kwekers Martien van Boven uit Nieuw Vossemeer, Marcel Duijkers uit Castenray, Theo Theunissen uit Heumen, Peter van der Boomen uit Boekel, Marcel Nijenhuis uit Espel en Klaas Gootjes uit Dirkshorn hebben de handen ineengeslagen en brengen hun gladiolen uitgangsmateriaal nu gezamenlijk onder één naam op de markt. De nieuwe organisatienaam en het bijbehorende logo zijn tot stand gekomen in samenwerking met marketingbureau Pull Position.

De naam Vigo Gladiolus is afgeleid van het woord ‘vigoureus’, wat groeikrachtig en energiek betekent. De pay-off ‘where it all starts’ refereert aan het kweken van gladiolen knollen, waar de levenscyclus van de gladiool begint. Daarnaast weerspiegelt het volgens de bedenkers de kwaliteit van het uitgangsmateriaal dat Vigo Gladiolus produceert, wat zorgt voor de beste vermeerdering van kralen en pitten en de teelt van de mooiste gladiolenbloemen.  

Exclusieve rassen 
Vigo Gladiolus zorgt ook voor een groot scala aan exclusieve rassen die zijn veredeld door de aangesloten bedrijven. Deze zijn enkel verkrijgbaar onder de licentienaam bij de nieuwe verkooporganisatie. Het assortiment bestaat daarmee uit de bekende en vertrouwde variëteiten, aangevuld met nieuwe groeikrachtige soorten en verrassende nieuwe kleuren. 

Samenwerking met IGH 
Vigo Gladiolus verkoopt haar gladiolenbollen exclusief via Intermediair Group Holland BV. IGH is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van bemiddeling van aan- en verkopen van bloembollen en aanverwante producten. Rob Brouwer is het aanspreekpunt voor Vigo Gladiolus en zorgt met zijn grote netwerk, ervaring in de markt en kennis van gladiolen dat klanten zich voor al hun vragen bij hem kunnen melden. 

Nijmeegse Vierdaagse
Tijdens de laatste dag van de Vierdaagse van Nijmegen was het groot feest in het dorp Molenhoek, waar de wandelaars doorheen komen. Op zo’n 5 kilometer voor het eindpunt, op de ‘Via Gladiola’, deelden de leden van Vigo Gladiolus gratis gladiolen uit aan de deelnemers van de tocht. Theo Theunissen van Theunissen Bloembollenkwekerij is sinds jaar en dag hofleverancier van deze bloem tijdens de Vierdaagse. Als initiatiefnemer van de uitdeelactie kijkt hij terug op een geslaagde middag: “Het is geweldig om te zien hoe gladiolen en de Vierdaagse bij elkaar horen. Iedereen is vrolijk op zo’n dag en daar horen de mooie kleuren van de gladiool prachtig bij.”

Voor meer informatie:
Vigo Gladiolus
www.vigogladiolus.nl (in ontwikkeling)

Publicatiedatum: