Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investering in bedrijf achter software die warmtenet zuiniger maakt

Het Rotterdamse bedrijf Gradyent heeft software ontwikkeld om het warmteverlies in warmtenetten te beperken. Recent heeft het bedrijf een investering van tien miljoen euro opgehaald. Het gaat om een investering uit een Serie-A-investeringsronde. Het geld komt van drie bestaande investeerders (Capricorn Partners, ENERGIIQ en Helen Ventures) en de nieuwe investeerder Eneco. 

Gradyent stelt verwarmingsbedrijven in staat om hun systemen te optimaliseren en CO2 te reduceren, zodat ze betaalbare en betrouwbare warmte kunnen leveren. Het bedrijf, opgericht in 2019, heeft software ontwikkeld op basis van de Digital Twin technologie. Hierbij wordt een digitale kopie van het fysieke warmtesysteem gemaakt, waarbij geografische, weer- en sensordata worden gecombineerd met fysieke modellen en AI.

De Digitale Twin maakt het mogelijk om het warmtesysteem realtime te optimaliseren en simulaties van toekomstige situaties uit te voeren, waardoor gemiddeld 20% warmteverlies, 10% CO2-uitstoot en 5-10% brandstofkosten worden bespaard.

Bron: Gradyent

Publicatiedatum: