Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Updates in calculatietool voor voedingsschema

De gratis online rekentool YaraTera Calculator biedt gebruikers de gelegenheid om zelf een nieuw voedingsschema te berekenen aan de hand van hun eigen wensen en inzichten. Na bijna een jaar in gebruik worden er een aantal updates uitgevoerd.

De grootste updates in het programma zijn minder zichtbaar en zijn er op gericht om het programma sneller te maken. Gegevens worden sneller verwerkt en ook zijn er verbeteringen doorgevoerd om het programma en de website up-to-date te houden. Maar voor de gebruikers zijn er ook nieuwe functies in het programma toegevoegd.

Nieuw: drainpercentage opnieuw berekenen
Een zichtbare update in de YaraTera Calculator is te zien in de optie ‘drainwater verrekening’. Wanneer er op de berekeningspagina een correctie uitgevoerd wordt, heeft dat gevolgen voor het nieuwe voedingsschema en eventueel het drainpercentage (of EC-voorregeling) die berekend kan worden. Wanneer aanpassingen gedaan zijn, zal de blauwe knop rechtsboven in het scherm (‘VOLGENDE OVERVIEW) vervagen (1).  Dit is een teken dat, wil je verder gaan, eerst het drainpercentage opnieuw berekend moet worden. Dat kan door op de nieuwe knop “BEREKENEN” (2) te klikken waarna het drainpercentage, en EC-voorregeling, even groen kleuren als teken dat hij klaar is (3). Hierna word de knop (VOLGENDE OVERVIEW) weer normaal blauw (4) en ga je naar het overzicht van de berekening.


Klik hier voor vergroting van de afbeelding

Gewas-database doorzoeken
Een andere update is de zoekfunctie in de gewas-database. Klik hiervoor op zoeken (1) en je kunt vervolgens een gewasnaam invullen zoals bijvoorbeeld in dit geval “tomaat”. Vervolgens geeft hij een lijstje met alle gewassen die in de databank opgeslagen zijn weer waar de naam “tomaat” in voorkomt. Deze zoekfunctie is ook toegevoegd in de “gewassen” en de “groeimedia” databank.

Telers kunnen in de gratis tool rekening houden met het meststoffenpakket, drainwater, waterkwaliteit en voedingsaanpassingen. Zij hoeven hiervoor niet per se Yara meststoffen te gebruiken. 

Voor meer informatie:
Yara
yarabenelux@yara.com
yara.com 

Publicatiedatum: