Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese regelgeving meststoffen herzien, etiketten aangepast

Per 16 juli 2022 is de nieuwe Fertilizing Product Regulation (FPR) van kracht. Deze Europese meststoffenverordening is ingericht ten behoeve van de veiligheid voor de mens en het milieu. De verordening biedt nieuwe kansen voor een milieuvriendelijkere teelt. Meststoffenproducent Yara loopt de wijzigingen door. 

Veiligheid centraal thema in FPR
De verontreinigingen in fosfaatbemestingsproducten van de EU (zoals cadmium) kunnen een risico vormen voor de gezondheid van mens, dier of plant en voor de veiligheid VAN het milieu. Daarom is het gehalte aan dergelijke verontreinigingen volgens de nieuwe regels beperkt. De nieuwe regels zullen de productie en het gebruik van fosfaatmeststoffen met een laag cadmiumgehalte en van organische meststoffen stimuleren. Dit biedt telers die zich richten op een milieuvriendelijkere teelt meer kansen.

CE-markering biedt toegang tot EU-markt
Volgens de verordening moeten EU-bemestingsproducten met de "CE-markering" aan bepaalde eisen voldoen om te kunnen profiteren van het vrije verkeer op de interne markt van de EU. Deze omvatten verplichte maximale verontreinigingsniveaus, het gebruik van gedefinieerde materiaalcategorie├źn voor componenten en etiketteringsvereisten.

Gewijzigde etiketten op producten
Vanaf 16 juli 2022 gelden er conform de Fertilization Product Regulation nieuwe normen voor de etikettering op producten. Product dat vanaf die datum wordt verpakt moet voorzien zijn van nieuwe etiketten, en dus ook nieuwe bedrukte zakken, volgens deze norm. Ook de meststoffen van Yara vallen onder deze regeling. Daarom zullen producten vanaf deze datum ook voorzien worden van gewijzigde etiketten.

Voor meer informatie:
Yara
yarabenelux@yara.com
yara.com 

Publicatiedatum: