Bloementapijt Brussel live te zien via webcam

Tot en met vandaag, maandag 15 augustus, ligt er weer een bloementapijt op de Grote Markt in Brussel. 

Het ontwerp herinterpreteert alle elementen – zoals arabesken, de ‘Brusselse aartsengel’ Sint-Michiel en de Belgische leeuw - uit het tapijt van 1971, het eerste begoniatapijt dat ooit werd gereserveerd op die locatie. Dat er nu al meer dan vijftig jaar begoniatapijten gelegd worden in Brussel krijgt dan ook speciaal aandacht, schrijft de AVBS.

Het tapijt is een eerbetoon aan toenmalig ontwerper en pionier Etienne Stautemas. Dankzij prentbriefkaarten en beelden gemaakt door duizenden toeschouwers afkomstig uit de hele wereld, groeiden deze tapijten uit tot een van de meest iconische beelden van Brussel – en bij uitbreiding zelfs van België. Nieuw is dat ook VLAM meewerkt. Het tapijt wordt daarom deels uitgevoerd met andere Vlaamse sierteeltproducten, in het bijzonder met chrysanten en Euonymus. Daarmee wordt het exportlogo van VLAM: ‘We grow your way’ uitgewerkt.

Via een webcambeeld is het bloementapijt live in beeld.


Webcambeeld maandagochtend 10 uur.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.