Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Realisatie woning na sanering glas en sierteelt mag van Raad van State

De gemeente wil in Leimuiden sierteelt en glastuinbouw beëindigen om plaats te maken voor één woning. Een lokale stichting is tegen het in juni 2020 door de gemeenteraad goedgekeurde plan. De stichting vreest natuuraantasting en precedentwerking. De Raad van State deed woensdag 10 augustus uitspraak.  

Eén van de argumenten die de stichting aanhaalt is dat de toegestane woning in strijd is met de zogeheten ruimte-voor-ruimte-regeling, omdat niet alle aanwezige bedrijfsbebouwing zal worden gesloopt. De gemeente heeft van de regeling geen gebruik gemaakt, maar volgens de rechter op andere wijze alsnog een goede ruimtelijk ordening gewaarborgd.

In totaal wil de gemeente 925 vierkante meter kas en ,73 hectare sierteelt saneren. Daarmee blijft er nog ruim 4000 vierkante meter kas en ongeveer 5000 vierkante meter sierteelt over. Volgens de rechter geen probleem. 

Ook een betoog van de stichting over willekeur van de gemeente, omdat op een ander perceel geen woning is toegestaan, slaagt niet. De gemeente wijst erop dat na sanering op deze locatie er niet genoeg ruimte voor een woning ontstaat.

Bron: De Rechtspraak