Onings viert 25 jaar aanwezigheid met vestiging in Noord-Amerika

Het was 1997; de wereldmarkt voor leliebollen was booming. Onings Holland Flowerbulbs, gespecialiseerd in de export van leliebollen, zette een grote stap op de Noord-Amerikaanse bloemenmarkt door de oprichting van hun Noord-Amerikaanse vestiging; Onings America (officieel 'Onings Holland Inc.'). Die stap is nu 25 jaar geleden en dat wordt gevierd. Onlangs zijn inmiddels een nieuw kantoor en opslagstation gebouwd. 

Henk Onings, de jongste van de derde generatie in het familiebedrijf, verhuisde in 1997 naar Californië om Onings Amerika naar succes te leiden, terwijl broer Hans Onings en CFO Willem van den Berg toezicht hielden vanuit het hoofdkantoor in Nederland. Hans reisde ook regelmatig naar de Verenigde Staten om klanten te bezoeken.

Er is veel gebeurd in die 25 jaar, maar Henk en zijn team hebben bewezen een goed functionerende verkoopafdeling te zijn voor de Amerikaanse en Canadese klanten van Onings Holland. Onlangs zijn er een nieuw kantoor en opslagstation gebouwd. Hiermee is Onings Amerika klaar voor de toekomst.

Breder assortiment
Ook is het assortiment breder geworden sinds Onings Amerika andere soorten bloembollen is gaan aanbieden om aan de wensen van de klanten en de veranderende markt te voldoen. Dankzij zijn ervaring in Italië kwam Henk in contact met Biancheri Creazioni, een bekende speler in hoogwaardige ranonkelknollen. "Dankzij de groeiende vraag naar speciale artikelen van professionele kwekers en de opkomst van kleinschalige bloemenkwekerijen in de VS, is de handel in ranonkels een grote stimulans geweest voor Onings Amerika," legt Onings uit. Miljoenen ranonkelknollen worden over het hele continent verladen. Onings America heeft ook directe kanalen met bedrijven die pioenenwortels, narcissenbollen en fresiabollen van hoge kwaliteit leveren. En laten we de tulpenbollen niet vergeten die Onings America aanbiedt.

Hoewel Onings America 8851 km van het moederbedrijf verwijderd is, bestaat het gevoel een familiebedrijf te zijn nog volledig. De vrouw van Henk, Trudy, is al jaren zijn rechterhand en zijn jongste dochter runt een kleine bloemenwinkel naast het kantoor. De sfeer binnen het team is goed. Daarom werd het 25-jarig jubileum gevierd met de hele crew en hun partners.

Onings America, en ook Onings Holland, willen iedere persoon en ieder bedrijf bedanken die Onings America in deze 25 jaar heeft gesteund. Of, zoals het team van Onings America zou willen zeggen: "Dank u voor het kleuren van de wereld met ons!"

Voor meer informatie:
Onings America
+1 805 227 6198
info@usa.onings.com  
www.onings.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven