Nieuwe meststof van kalisalpeter met jodium gepresenteerd

Royal Brinkman introduceert samen met SQM een nieuwe meststof van kalisalpeter met jodium: Ultrasoline K Plus. Hierdoor kunnen telers jodium als micronutriënt in een veilige, wetenschappelijk onderbouwde dosis toevoegen om de plantweerbaarheid te verbeteren. Ultrasoline K Plus is speciaal ontwikkeld voor gewassen zoals groenten, zacht- en hard fruit en sierteelt. Royal Brinkman is exclusief distribiteur van Ultrasoline K Plus in Nederland.

Jodium is een essentiële voedingsstof voor gewassen, maar in de natuur slechts in kleine hoeveelheden aanwezig. Een tekort aan jodium in planten zal naar verwachting opbrengstverliezen veroorzaken, vergelijkbaar met een tekort aan andere plantenvoedingsstoffen. Voor een optimale gewasproductie moet jodium in de juiste dosering worden toegediend. Door kalisalpeter met jodium te mengen, ontvangt de plant eenvoudig de correcte dosis. Zo voorkomt de teler een overmatige opname van jodium in bladeren of fruit.

Als reactie op nieuwe informatie die het belang van jodium als essentiële voedingsstof voor planten benadrukt, heeft SQM een speciale meststof met jodium ontwikkeld voor gefertigeerde gewassen: Ultrasoline K Plus. Hierdoor kunnen telers jodium als micronutriënt in een veilige, wetenschappelijk onderbouwde dosis toevoegen om de plantweerbaarheid te verbeteren.


Ultrasol®ine K Plus in komkommer

De voordelen van jodium
SQM onderzocht jarenlang de toepassing van jodium in meststoffen en voerde wereldwijd meer dan honderd proeven met telers uit. Behalve wetenschappelijke bewijzen, bevestigen ook de ervaringen van de telers dat jodium daadwerkelijk een positieve effect op het gewas heeft. Zo draagt jodium bij aan wortelgroei, bovengrondse plantengroei, fotosynthese, stikstofmetabolisme, tolerantie voor abiotische stress, bloei- en vruchtkwaliteit met minder vruchtrot en een betere houdbaarheid. Naast deze voordelen heeft Ultrasoline K Plus ook effect op de weerbaarheid van het gewas. Het voorkomt namelijk opbrengst- en kwaliteitsverlies in periodes van extreme hitte.

Ultrasoline K Plus is exclusief verkrijgbaar bij Royal Brinkman in Nederland.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven