Recent veel acquisities, maar markt bedrijfsovernames koelt af

Over de eerste helft van dit jaar telde Oaklins 56 bedrijfsovernames in de internationale sierteeltsector. Dat is aanzienlijk meer dan in de eerste en tweede helft van 2021 – 43 en 52 resp. Het merendeel van deze transacties vindt men onder toeleveranciers en servicebedrijven. Of deze trend doorzet in de tweede helft van dit jaar is echter onzeker, zo weet Frank de Hek, tuinbouwspecialist bij financieel adviesbureau: in zijn algemeenheid is de wereldwijde M&A markt aan het afkoelen, terwijl financieel-economische onzekerheden op de kortere termijn bedrijven doen aarzelen zich in dergelijke avonturen te storten.

In het rapport presenteert men vervolgens een overzicht van alle ‘relevante’ transacties, gegroepeerd naar veredelaars & vermeerderaars, telers, groothandel, retail en toeleveranciers.

Een min of meer zijdelingse maar toch interessante observatie is dat het aantal faillissementen onder internationale tuinbouwbedrijven de afgelopen jaren bijzonder laag is geweest. In mei van dit jaar waren er echter plots twee: Codema en Bakker.com. Beiden resulteerden in overnames.

Het rapport is hier in te zien.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven