Winnaars productcompetitie Zomerbloemen en Gerbera in het zonnetje op Floriade

Paul Vernooij uit Haalderen en Team The Greenhouse uit Almere zijn de winnaars van de zevende productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. De in totaal 121 inzendingen uit Nederland, Japan, Duitsland, Israël en Kenia zijn in een bijzondere show verwerkt, die in de komende dagen volop te bewonderen is.

Paul Vernooij  - Haalderen

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Jan Willem Griep, directeur speciale projecten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Greenhouse van de wereldtentoonstelling de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep overige zomerbloemen is gewonnen door Paul Vernooij uit Haalderen met de Acanthus mollis. De score was 9.33.

De eerste prijs van de productgroep Gerbera was met een score van 9.43 voor Team The Greenhouse uit Almere met Gerbera mini Canizares.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. 

Dean Zuidgeest van Villa Gerbera en  Winfried Versluis van Stimuflori

Floriade Excellence Award 2022
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Winfried Versluis van Stimuflori reikte de award dit keer uit aan Dean Zuidgeest van Villa Gerbera voor Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball. 

Het juryrapport sprak van een bloem die zijn naam echt eer aandoet. Met de krachtige uitstraling en schitterende kleur is het een opvallende verschijning; uniek door zijn 2 kleuren. De roze kleur loopt mooi uit naar de witte kleur. Prachtig gevuld en in vaktermen ‘goed gelaagd’.  

Consumentenkeuring
De inzending van Villa Gerbera met de Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball en de inzending van Paul Vernooij uit Haalderen met Acanthus mollis zijn beide met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 20 inzendingen met de hoogste scores uit de beide gehouden productcompetities.


Team The Green House Almere

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 27 juli a.s. en betreft exoten, snijanthurium, potorchideeën en potanthuriums. Aanmelden kan hier. De agenda van de competitiedagen vindt u hier.

Overzicht prijswinnaars 13-07

Uitslag Floriade Expo productcompetitie overige zomerbloemen d.d. 13 juli 2022 

Golden Award (1e prijs): score 9.33

Product:                        ; Acanthus mollis   

Kweker:                        ; Paul Vernooij uit Haalderen

Juryrapport:                  ; Mooie tak en mooie kleur. Aansprekende inzending 

Silver Award (2e prijs): score 9.32

Product:                        ; Phlox Diamonds soft pink

Kweker:                        ; CV Gebr. Van Ruiten uit Lisse

Juryrapport:                  ; Mooie inzending met goede bloembezetting en mooi blad

Bronze Award (3e prijs): score 9.31

Product:                       ; Molucella laevis

Kweker:                        ; Paul Vernooij uit Haalderen

Juryrapport:                  ; Mooie lengte en volle takken met heldere kleur. Grote sierwaarde en zeer mooi om te verwerken in een boeket. Knappe teeltprestatie. Met de bijzondere vorm is deze Molucella laevis gewild bij arrangeurs.

 

Uitslag Floriade Expo productcompetitie Gerbera d.d. 13 juli 2022 

Golden Award (1e prijs): score 9.43

Product:                        ; Gerbera mini Canizares

Kweker:                        ; Team The Greenhouse uit Almere

Juryrapport:                  ; Heel mooi uniform qua kleur steel en grote van bloem. Zeer mooi en uniform ook de bi-color kleur wat normaal erg lastig is. Mooie, uniforme ‘vlam’ in de bloem.

Silver Award (2e prijs): score 9.37

Product:                        ; Gerbera mini bolvormig Gerrondo Terra Cupid

Kweker:                        ; Team The Greenhouse uit Almere

Juryrapport:                  ; Prachtige uniforme partij en stevige stelen. Goed bolvormig, mooie uniforme kleur. Bol is zoals een bolvormige moet zijn.

Bronze Award (3e prijs): score 9.33

Product:                       ; Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball

Kweker:                        ; Villa Gerbera uit Honselersdijk

Juryrapport:                 ; Een bloem die zijn naam echt eer aandoet. Met de krachtige uitstraling en schitterende kleur is het een opvallende verschijning. De roze kleur loopt mooi uit naar de witte kleur. Prachtig gevuld en in vaktermen ‘goed gelaagd’. Mooie erg uniforme partij met grote bloemen en stevige steel. Mooie bol, erg uniform, absolute eyecatcher. Vrolijke mooie bloem.

bron: Floriade


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven