Polytechniek overgenomen door Schadenberg Groep

Schadenberg Groep neemt Polytechniek over. Op 29 juni jongstleden is hiervoor de overeenkomst getekend. De namen Polytechniek en Elektrakeur alsook alle werkzaamheden blijven bestaan en beide Westfriese bedrijven blijven zelfstandig doorgaan.

De huidige DGA Sjon de Lange gaat met pensioen. Adjunct-directeur Jaap Vlam zal zijn functie overnemen en ook Technisch Adviseur Rob van Buiten blijft zijn werkzaamheden voortzetten. Door deze overname worden geen medewerkers boventallig.

Polytechniek is sinds 1971 actief in advies, ontwerp, installatie en onderhoud in de utiliteitsbouw, de agrarische en de industriële sector. Dat doet het bedrijf in binnen- en buitenland, in totaal in momenteel 23 landen. Polytechniek bouwt totaalinstallaties op het gebied van onder andere: water- en luchtbehandeling, koeling, verwarming, elektra, regeltechniek en warmtepompen. 

Grote projecten
De aandeelhouders van Polytechniek stonden open voor nieuwe kansen. De projectomvang neemt namelijk steeds verder toe. In het verleden was sprake van projecten met een waarde van 100.000 gulden en nu werkt men aan projecten van miljoenen euro’s. Om dat op de lange termijn te waarborgen, is schaalvergroting nodig, ziet men. Groei is daarom geen doel, maar een middel om te kunnen leveren wat de klanten vragen. Op die manier wordt de toekomst van het bedrijf en de medewerkers veilig gesteld. De synergie, de regionale binding van beide organisaties en het wederzijds versterken van de dienstverlening bieden volgens beide partijen extra meerwaarde. Schadenberg Groep werkt al samen met Polytechniek aan een project bij het PWN drinkwaterproductiebedrijf in Andijk.

Autonoom verder
Polytechniek B.V. zal in de aankomende jaren autonoom blijven opereren en dat betekent dat de werkzaamheden voortbestaan. Een deel van de specialismen van Polytechniek sluit niet direct aan op die van Schadenberg Groep, al heeft installateur ook disciplines in huis die wel aansluiten op die van bepaalde van de divisies van de Schadenberg Groep, zoals die van Schadenberg Dakwerken. De vakmensen van Polytechniek kunnen bijvoorbeeld de aanleg of renovatie van daken de luchtbehandeling en koeltechniek voor hun rekening nemen. Omdat de oplossingen voor dergelijke projecten intern beschikbaar zijn, wordt de samenwerking volgens beide partijen 'veel eenvoudiger'. Het wederzijds versterken van de dienstverlening wil men in de aankomende jaren verder intensiveren.

Voor meer informatie:
Polytechniek
www.polytechniek.nl 

Schadenberg Groep
www.schadenberg.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven