Plant Empowerment Academy gestart

Plant Empowerment is een integrale benadering van het teeltproces die gebaseerd is op de natuurlijke groeikracht van planten en gebruik maakt van fysiologische en natuurkundige principes in plaats van groene vingers en gevoel. Over de benadering die in 2018 is geïntroduceerd is onder meer een boek verschenen, maar nu is er ook een Plant Empowerment Academy van start gegaan, gericht op niet-commerciële partijen gericht op onderzoek, kennisontwikkeling en onderwijs. Tot nu toe waren het vooral tuinbouwtoeleveranciers en telers die de teeltbenadering promoten en implementeren. 

Peter Geelen, Jan Voogt en Peter van Weel zijn de auteurs van het boek 'Plant Empowerment: de basisprincipes.' Daarin geven zij uitleg over de universeel toepasbaar benadering die voor alle gewassen, alle voorkomende klimaatzones en uiteenlopende typen kassen geldt.

De initiatiefnemers zagen de behoefte aan een platform waar niet-commerciële partijen gericht op onderzoek, kennisontwikkeling en onderwijs over duurzame teelt zich kunnen organiseren en samenwerken. Daarom hebben ze de Plant Empowerment Academy opgericht. Binnen de Academy kunnen onderzoekers, docenten, studenten, opleiders, producenten van lesmateriaal etc. elkaar ontmoeten, kennis en ervaringen uitwisselen en gezamenlijk nieuwe inzichten ontwikkelen over duurzaam telen in leergemeenschappen.

Per 1 juli wordt de website www.plantempowerment.academy de centrale kennisbron van Plant Empowerment. De initiatiefnemers hopen dat veel individuen, instituten en organisaties die actief zijn in de duurzame tuinbouw hun weg naar het platform zullen vinden en zich zullen aansluiten bij verschillende leergemeenschappen om duurzame en winstgevende teelt verder te promoten en te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Plant Empowerment Academy
info@plantempowerment.academy 
www.plantempowerment.academy 
www.linkedin.com/in/plant-empowerment-academy 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven