Kordes Roses pakt zowat alle prijzen op Internationale Rozenconcours Den Haag

Tholen - "Vijftien prijzen in totaal voor Kordes Rosen op het 60e Internationale Rozenconcours in Den Haag, dat is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis!"


Links Alexander Kordes met de Gouden Roos, en veredelaar Thomas Proll

In het Westbroekpark in Den Haag keurt een vakjury meerdere keren per jaar 350 verschillende rozen op geur en kleur en groei en bloei. Tijdens het Rozenconcours, dat afgelopen weekend werd gehouden, geeft de vakjury, samen met genodigden uit binnen- en buitenland, een laatste oordeel. De absolute winnaar krijgt de 'Gouden Roos' uitgereikt - en die was óók voor de Duitse veredelaar. "Coral Lions-Rose werd bekroond met de Gouden Roos, onze T-hybrid noviteit uit 2021 Better Times kreeg de publieksprijs en de klimroos Kiss me Kate won de geurprijs. Wij zijn trots!", aldus Ad Volkering, accountmanager bij Kordes, op LinkedIn.


Boven, de Coral Lions-Rose: rechtsonder, Better Times; en linksonder, Kiss me Kate. Foto's: Marco van Tol 

Alle drie de variëteiten zijn al commercieel beschikbaar, zo laat directeur Alexander Kordes weten. Het Haagse Groen, een website van de Gemeente Den Haag, maakte een uitgebreid verslag van de prijsuitreiking.

60 jaar Internationale Rozenconcours Den Haag 

Voor meer informatie:
Kordes Roses
www.kordes-rosen.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven