Rozenkwekerij Belle Epoque brengt rozen van oude meesters terug

Belle Epoque heeft op een evenement in Museum van Loon te Amsterdam een collectie zeldzame en vergeten soorten tuinrozen gepresenteerd die bekend zijn van oude meesters en stillevens. Zeldzame soorten klim- en struikrozen met een geschiedenis en verhaal die in exclusieve aantallen worden gekweekt. Deze rozen kunnen eenvoudig thuis worden geplant of als cadeau worden gegeven.

foto: Nancy van Schijndel  

Belle Epoque deed uitgebreid onderzoek naar de rozen die te zien zijn op stillevens en bestudeerde hiervoor jarenlang kunst van Europese musea en botanische tuinen. Het resultaat is een collectie rozen die doorlopend wordt aangevuld met bijzondere soorten struik- en klimrozen. Van wilde rozen uit de tijd van de Grieken die werden gekweekt voor medicinale en cosmetische doeleinden tot de rozen die te zien zijn op 17de eeuwse stillevens en de meest uitbundige soorten die zijn ontstaan tijdens la belle époque - de periode waarin de rozenkwekerij haar hoogtepunt beleefde.

De rozen kunnen worden besteld via de webshop van Belle Epoque. In pot en in het najaar en in de winter als traditionele wortelstokken. Het planten en verzorgen van de rozen is eenvoudig, juist omdat het bewezen sterke en gezonde soorten zijn. Op deze manier kan een ieder de schoonheid thuis ervaren of het als een origineel cadeau geven.

De collectie bestaat uit wilde, centifolia (honderdbladige roos), damascena, alba- en zeldzame oude rozen en zal doorlopend worden uitgebreid. Het zijn rozen die te zien zijn op stillevens van oude meesters zoals Rachel Ruysch. Voorbeelden zijn de apothekersroos die al sinds de 13de eeuw in Frankrijk wordt gekweekt, rozen die de tuinen van Joséphine de Beauharnais en het Franse hof sierden zoals Rosa Félicité et Perpétue of de Rosa Centifolia Muscosa die als basis dient voor het wereldberoemde parfum Chanel No 5. 

Ter inspiratie kunnen er workshops worden gevolgd die in samenwerking met meesterbinder Karin Looijestein worden georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over de Vergeten Rozen van Belle Epoque.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven