11e editie Open Kwekerijdag trekt 3500 bezoekers

Na twee jaar kon dan ook de Open Kwekerijdag weer plaats vinden in zijn oude en vertrouwde vorm. Omwonenden, collegakwekers, politiek en plantenliefhebbers uit het hele land bezochten op 18 juni de opengestelde kwekerijen. Deze keer konden de geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van zeven boomkwekerijen aan het Paddegat, de Compierekade en Burgemeester Smitweg in Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Wethouder Anouk Noordermeer, nét aangetreden, met Greenport in haar portefuille, opende samen met Helma van der Louw en Linda Hoogendoorn vol enthousiasme de Open Kwekerijdag door de vacaturewand op het vacatureplein te voorzien van de laatste vacatures. Daarna maakten zij een ronde langs de deelnemende bedrijven.

Ondanks het strandweer en de grote keuze aan activiteiten dat het publiek buiten de Open Kwekerijdag ook geboden wordt, haalde de dag weer de oude bezoekersaantallen. Naar inschatting van de organisatie waren er 3500 bezoekers. Geholpen door het mooie weer kwamen alleen de bezoekers van ver met de auto. Men ging al fietsend, steppend en lopend de deelnemers af.

Zeven zeer verschillende bedrijven
Vaste planten in allerlei kleuren, waterplanten in overvloed, BIJzondere werkers voor de pernettya’s, roze wilgjes, diverse lavendels met hun geuren, stek uit Uganda en de kraamkamer van de boomkwekerij, het kwam allemaal voorbij. Er waren diverse demonstraties en er werd op een aantal bedrijven ook gewoon gewerkt, waardoor de bezoekers een indruk konden krijgen over het reilen en zeilen op een kwekerij. Tevens was er bij iedere deelnemer de gelegenheid tot het nemen van een hapje en drankje en was er voldoende schaduw en verkoeling geregeld.

Ook voor kinderen en werkzoekenden
Ook dit jaar was er weer een kinderplein waar kinderen een heus boomkwekerijdiploma konden verdienen. Menig kind verliet dan ook trots met een plant en diploma in de hand het plein, op naar het springkussen of de meiden van de schmink. Bij een aantal deelnemers konden bezoekers planten kopen en zo zag de organisatie gedurende de dag menig fietser met gevulde fietstassen en rugzak voorbijkomen. Veel van de opbrengsten worden door de kwekers geschonken aan goede doelen als de ‘Ronald Moerings Foundation’, het ‘Green Education Fund’ en ‘Ik kook ook voor jou’.

Op het carriéreplein hingen 50 vacatures van BoskoopWerkt.nl. Deze site is ook na de Open Kwekerijdag te bezoeken voor vacatures in de boomkwekerij.

De volgende editie van de Open Kwekerijdag vindt plaats op 17 juni 2023.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven