Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers Agriport vanuit tank voorzien van CO2

Op Agriport is een CO2-tank geplaatst. Vanuit de tank gaat CO2 in gasvorm naar de kwekerijen, zodat de tomaten en paprika’s kunnen groeien. Op die manier krijgen de telers ook CO2 op momenten dat de WKK's niet draaien, vooral zomers. Gebruik van aardwarmte voor verwarming, waarbij geen CO2 vrijkomt, maakte de behoefte aan CO2 alleen maar groter. Met de CO2-tank en de leidingen is dit 'probleem' opgelost. 

ECW Energy heeft zowel in Andijk als in Agriport een leiding aangelegd voor het transport van CO2. De leiding wordt gevoed met tanks waar vloeibare CO2 in zit (-20 graden bij 20 bar). De CO2 wordt gasvormig gemaakt als het de tanks verlaat en gaat dan naar de kwekerijen. Die tanks worden gevuld door vrachtauto’s die de CO2 ophalen bij industriële bedrijven die dit over hebben of bij biocentrales (vergisters, verbranders etc).

ECW nodigt aanbieders van CO2 uit zich in de buurt van de netten in Andijk/ Agriport te vestigen of CO2 aan te bieden die in de tanks kan.

Bron: ECW Energy

 

Publicatiedatum: