Het 'Neusje van de Zalm' wint FleuroStar Award

Tholen - 'Bee's Knees', Engelse voor het Hollandse 'neusje van de zalm', heeft de Fleurostar 2022 gewonnen. Gisteren was de uitreiking op locatie van Dümmen Orange in Aalsmeer, alwaar eveneens het neusje van de internationale plantenveredelingszalm bijeen gekomen was.


Voorzitter Fleuroselect Karol Pawlak, generaal secretaris Fleuroselect Ann Jennen, en Hagen Kalläne en Marjolein Kuyucu-Lodder van Florensis

De FleuroStar is een initiatief van FleuroSelect, een internationale vereniging van plantenveredelaars dat o.a. trials organiseert, noviteiten promoot en de gerenommeerde spelers uit het wereldje bijeen brengt. Een van de hoogtepunten in het jaar is de uitreiking van de FleuroStar, de door een jury bekroonde noviteit met het grootste 'wow-effect'. 

Marjolein Kuyucu-Lodder, International Product Marketeer bij Florensis, gaf een sprankelende presentatie waarin de wonderlijke karakteristieken van de Bee's Knees bewierookt werden. De petunia wordt gekenmerkt door een uitbundige bloei van helder gele bloemen, kan goed overweg met hitte en natte omstandigheden, en 'brancht' uitstekend zonder geremd te moeten worden.


Alexander van der Kaaij, Dümmen Orange, over het winnen van de titel een jaar geleden

De Bee's Knees pakt de FleuroStar-titel over van de Begonia I'CONIA Aroma Peach van Dümmen Orange. Met de eer komt een jaar lang intensieve promotionele ondersteuning van FleuroSelect en marketingondersteuning van verschillende partijen die hiertoe hun diensten en/of budget beschikbaar stellen.

Waar er 1 wint moet de rest het afleggen. Behalve Dümmen Orange waren er zes andere gegadigden afkomstig van de veredelaars Beekenkamp, Brandkamp, Florensis, Royal Van Zanten, Selecta one en Syngenta Flowers. Een overzicht van de inzendingen vindt u hier.

NB. Maandag volgt op deze plaats een uitgebreid fotoverslag van de FlowerTrials (én de GreenTech!). Stay tuned.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.