"FlowerTrials is the center of floriculture for the world"

Tholen - Ruim 60 veredelaars, die gezamenlijk aan het begin staan van een groot deel van de wereldwijde productie van tuinplanten, zetten deze week gelijktijdig de deuren open voor klanten en andere geïnteresseerden van over de hele wereld. Deze bezoekers komen vaak van ver en maken traditiegetrouw een rondje, waarbij zij zich vergapen aan de nieuwste botanische wondertjes die uit de verschillende veredelingskeukens tevoorschijn worden getoverd.

Sjaak van Schie met zoons Mike (links) en Roel van HiBreeding; het team van Evanthia; Dominic Lacey, managing director FloraNova; en een blik in de showtuin van Syngenta

Na een paar vreemde jaren, waarin het evenement niet of op sterk gehavende wijze kon doorgaan, is het nu weer feest als vanouds. Op de verschillende locaties is veel volk, bezoekers komen inderdaad van overal (minus China en Rusland, die beiden om uiteenlopende redenen gegijzeld worden) en het zonnetje zorgt voor de eveneens traditionele zomerse vibe.


Eric Jan Slingerland van Selecta vierde gisteren zijn 60e verjaardag!

De organisatie zelf maakt dagelijks een update van de show. Gisteren ging presentator Robert Prein langs bij P. vd Haak, Volmary en Westhoff. "Waarom moeten mensen echt even komen kijken op de FlowerTrials?", vraagt hij aan iedereen die hem voor de camera komt. Chris Finlay van Volmary weet het mooi te zeggen: "It is the center of floriculture for the world". Zie de video hieronder.

Uiteraard zijn wij van BPnieuws en FloralDaily ook van de partij en proberen wij zoveel mogelijk locaties te bezoeken. Uitgebreider verslag en fotoreportage volgen!


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven