Nieuwbouw Schneider met anderhalf jaar vertraging officieel geopend

Schneider youngplants is met anderhalf jaar vertraging nu eindelijk officieel geopend. De openingsceremonie vond plaats op dinsdag 14 juni door Sally van der Horst van Fleuroselect. De opening werd op feestelijke wijze vervolgd door middel van het doorknippen van het lint door Wendy van Ooijen-van Breugel, wethouder economie van de gemeente Altena. Daarnaast werd de nieuwe Begonia “Wendy” gedoopt door de veredelaar Wendy zelf samen met Sally. Dit moment staat voor de bloeirijke toekomst die Schneider tegemoet gaat in Woudrichem. De ceremonie werd muzikaal omlijst door de lokale muziekvereniging KNS uit Woudrichem.

De voormalige locatie van Schneider youngplants in Ridderkerk moest plaatsmaken voor industrie. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie, werd gekozen voor Woudrichem in de gemeente Altena, mede door de open opstelling van gemeente Altena. Op deze locatie stond een glastuinbouwbedrijf al enkele jaren leeg. Op 4 juni 2020 is de eerste paal geslagen en het nieuwe bedrijf is op 1 december 2020 in productie gegaan. “De nieuwe locatie was nog niet 100% af, we zijn al direct in productie gegaan. De kasafdelingen werden week voor week opgeleverd en direct gingen de eerste zaaitrays erin”, aldus Jacob Schneider, eigenaar van Schneider youngplants.

Schneider is gespecialiseerd in de opkweek van jonge planten uit zaden en stek van eenjarige, tweejarige- , pot, vaste planten en snijbloemen. Ze leveren trays met jonge planten aan kwekers in heel Europa. Het nieuwe bedrijf heeft een grootte van ongeveer 3,5 hectare, vergelijkbaar met het oppervlakte van het oude bedrijf. Aan de achterkant ligt nog anderhalve hectare grond, waarop mogelijk in de toekomst bijgebouwd kan worden. Van binnen is de gehele productie gerealiseerd op tafels. De kas zelf bestaat uit verschillende klimaatzones en is van alle nieuwste (teelt)technieken voorzien.

“Het eerste jaar was erg uitdagend, maar met ons team hebben we de kinderziektes tot een minimum kunnen beperken. Nu we anderhalf jaar verder zijn en de coronapandemie bijna ten einde lijkt, is de locatie af en zijn we blij dat we dit met personeel, partners, kwekers en zakelijke relaties kunnen vieren”, aldus Jacob. De komende week worden de deuren open gezet voor de zakelijke relaties tijdens de “Flowertrials”, een zakelijk event voor alle veredelaars en vermeerderaars van sierteeltproducten. Deze wordt gevolgd door een inloopdag op 18 juni voor vrienden, familie en geïnteresseerden uit de omgeving.

Voor meer informatie:
Schneider Youngplants
info@schneiderbv.nl
www.schneiderbv.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.