Nederlandse leverancier aan kassenbouw wereldwijd in top 1% duurzaamheidslijst

Boal's Controlled Environment Agriculture-producten (CEA) spelen een belangrijke rol in de transitie naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk in de voedselproductie. De organisatie zelf werkt ook hard aan haar eigen duurzaamheidsdoelen. Onlangs heeft Boal haar ESG-strategie verder aangescherpt, onder meer door een toonaangevend onafhankelijk rating-bureau haar vorderingen op het gebied van ESG te laten controleren en waarderen.

Tegenwoordig is een verantwoorde en transparante bedrijfsvoering de enige manier om klanten, medewerkers en andere belanghebbenden ervan te overtuigen dat een bedrijf levert wat wordt beloofd op het gebied van duurzaamheid. Onafhankelijke beoordelingen zijn daarbij behulpzaam om te vergelijken waar een bedrijf staat, met betrekking tot dit onderwerp.

Stefan Eggers feliciteert Adri Pols, CEO van Boal

Wereldijd top 1% 
De Boal Group is trots dat het in april 2022 een ESG Risk Rating¹ van 7,2 heeft ontvangen van Sustainalytics. Boal heeft niet alleen de beste beoordeling van alle bedrijven in haar eigen categorie (bouwproducten), maar werd ook beoordeeld als nummer 38 van de bijna 15.000 bedrijven die door Sustainalytics wereldwijd worden beoordeeld. Boal is hiermee ook het hoogst genoteerde Nederlandse bedrijf in de ranglijst.

ESG koploper in glastuinbouw
“We zijn erg trots dat we zo'n goede beoordeling van Sustainalytics hebben gekregen. Elke dag zetten onze medewerkers zich in om ervoor te zorgen dat we onze ambitieuze doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) nakomen”, zegt Adri Pols, CEO van de Boal Group. “Deze beoordeling bevestigt dat we echt koploper zijn op het gebied van ESG binnen de tuinbouw.”

Het uitgebreide beoordelingsproces van Sustainalytics is gekoppeld aan alle drie de dimensies van ESG. Voor het thema milieu (environment) ligt de focus op vermindering van CO2-emissies en hergebruik van materialen, voor de sociale component op ontwikkeling van menselijk kapitaal, gezondheid en veiligheid en voor governance op robuuste programma's, gebruiken en beleid om non-conformiteiten te voorkomen.

“Op alle onderwerpen scoren we sterk door over de juiste procedures en mechanismen te beschikken, wat een fantastische algehele “verwaarloosbare” score betekent als uitkomst van de ESG Risk Rating.” verklaart Stefan Eggers, die het beoordelingsproject leidde en verantwoordelijk zal blijven duurzaamheid binnen Boal.

Boal Group is te vinden op GreenTech Amsterdam op 14, 15 en 16 juni in stand: 01.416.

Voor meer informatie:
Boal Group
Tel + 31 (0)174 316 100
info@boalgroup.com 
www.boalgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven