Nieuw systeem voor insectengaas verruimt ventilatiecapaciteit

Holland Gaas heeft een nieuw systeem ontwikkeld om bij het gebruik van insectengaas toch voldoende luchtingscapaciteit in de kas te creëren. Het innovatieve systeem heeft een aanzienlijk betere ventilatiecapaciteit dan traditionele systemen, belooft de producent. Met het Opti Vent System is het mogelijk om de luchtramen 8% verder te openen.

Luchtramen kunnen verder open, door de bolle vorm van de geleiding is er meer uitwisselingsoppervlak, een optimale afstemming met het luchtmechaniek en het gebruik van dunnere garens, somt men op. Dat maakt het Opti Vent System bij uitstek geschikt voor nieuwbouwkassen met luchtramen volgens het “ver open principe”, aldus salesmanager Klaas-Jan de Ruiter van Holland Gaas. 

"Dat insectengaas een reductie in ventilatie geeft is een veel gebruikt argument van telers", geeft hij als reden voor de ontwikkeling. Met het Opti Vent System komt de gaasleverancier telers tegemoet op twee manieren. "Met het systeem kan het kasdek een procent of acht verder open. Van ongeveer 43 graden ga je naar 51. Dat vergroot de frontale opening van 1035 mm naar 1210 mm. Er zit een nieuwe geleiding in, waardoor het insectengaas wat meer bol komt te staan. Doordat het ronder loopt is het contactoppervlak met de lucht groter. Ook dat geeft een hogere luchtdoorlaat." Door het uitvoeren van de geleiding in roestvrijstaal zijn telers ervan verzekerd dat deze haar vorm blijft behouden in de praktijk.

Daarnaast heeft Holland Gaas gekozen voor een draad van dunner polyester. Ook hierdoor komt meer lucht de kas binnen. Door de ontwikkeling samen met dekleveranciers op te pakken, kan het systeem volgens Klaas-Jan 'perfect' worden geïntegreerd in het ver-open-deksysteem van elke leverancier.

Accordeonsysteem voor minimaal lichtverlies
Door gebruikmaking van het beproefde accordeonsysteem vouwt het gaas zich tot een compact pakket samen, het lichtverlies is hierdoor minimaal. Holland Gaas claimt dat het Opti Vent System het systeem is dat de grootste opening van de luchtramen toelaat in combinatie met de dunste draden.

Het nieuwe op Opti Vent System™ zal te zien zijn op de GreenTech in stand 01.120.

Voor meer informatie:
Klaas-Jan de Ruiter
Holland Gaas
kj.deruiter@hollandgaas.nl 
www.hollandgaas.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven