Bestuurder Martijn van Geel in beeld

Hij ziet zichzelf binnen het bestuur van Glastuinbouw Nederland als representant van een nieuwe generatie ondernemers in de sector. Daar komt bij dat Martijn van Geel als ondernemer in het noorden van het land (Erica), met bovendien een gemengd bedrijf (potplanten en snijbloemen), sowieso al het toonbeeld is van de diversiteit die de glastuinbouw kenmerkt. “Mijn beperktere bestuurlijke ervaring zorgt ervoor dat ik wellicht wat optimistischer tegen zaken aankijk dan anderen. Maar ik ervaar ook dat ik nog veel kan leren van mijn collega-bestuursleden bij Glastuinbouw Nederland.”
 
Het was de vader van Martijn van Geel die in 2007 zijn chrysantenbedrijf uitbreidde door de overname van een rozenbedrijf. Die kas bleek echter niet geschikt voor chrysanten, waardoor besloten werd om daar phalaenopsis in te gaan telen. Daarmee was het gemengde sierteeltbedrijf geboren. “Beide teelten passen energetisch prima bij elkaar. Ook de watersystemen zijn gekoppeld. Die combinatie van teelten loont met de huidige energieprijzen zelfs nog iets meer dan in een normale periode”, legt Martijn uit.

Kijkend naar de actualiteit in de sector en in de wereld, constateert hij dat er sprake is van een rollercoaster. “Persoonlijk denk ik dat de prijsstijgingen niet komen door de oorlog. Dit zagen we ook al voor die tijd. Energie en grondstoffen gaan al vanaf vorig jaar zomer omhoog. Dat de afzet na de oorlog op zijn kop is komen te staan, in combinatie met alle kostenstijgingen, zorgt voor de achtbaan. Er ging best veel product van ons naar Oost-Europa, inclusief Rusland en Oekraïne, dus dan wordt het lastig. Maar de veerkracht die de sierteelt vervolgens etaleert, is opvallend en hoopgevend.”

Lees hier het volledige artikel op de website van Glastuinbouw Nederland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven