Nieuw toegelaten product tegen fusarium toont goede resultaten

In de lisianthusteelt blijft fusarium een probleem. Door het wegvallen van chemische middelen en de hoge intensiteit van de teelt is het van belang een plan te hebben ter voorkoming van een fusarium-aantasting. Bedrijfshygiëne en juiste inrichting van processen zijn van groot belang. Ook gewasbescherming blijft een cruciale rol spelen.
 
Het recent toegelaten product Polyversum van producent UPL kan een rol spelen in het beheersen van een fusariumaantasting door het product preventief in te zetten rond het aanplanten van een nieuwe teelt. Polyversum is een fungicide met een uniek en nieuw actief ingrediënt op basis van de schimmel Pythium oligandrum. Pythium is een bekende schimmel in vele teelten en wordt vaak geassocieerd met wortelproblemen. Er zijn echter ook goede pythium schimmels, zoals Pythium oligandrum.

Polyversum heeft een formulering met de sporen van deze schimmel en kan worden ingezet als gewasbeschermingsmiddel. Het product laat een goede werking zien op een breed spectrum aan schimmels, zoals Fusarium solani en Fusarium oxysporum, Pythium ultimum en Phytophthora cactorum.

Klik hier voor het volledig artikel en de resultaten op de website van Glastuinbouw Nederland.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven