Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europees biologisch keurmerk voor Bio-bos van bloomon

Online bloemist bloomon mag voor de Bio-bos het Europees biologisch keurmerk voeren. Een primeur: bloomon is de eerste in Nederland die een gecertificeerd gemengd boeket uitbrengt. Het Europees biologisch keurmerk vormt de garantie dat gecertificeerde producten voldoen aan de EU-regels en aan de hoge eisen voor biologische productie. Alle goedgekeurde biologische producten uit de Europese Unie dragen het biologische keurmerk. 


 
Een bos met een verhaal
Met de Bio-bos gaat bloomon de verplichtingen aan die horen bij het kweken van biologische bloemen. Alle geselecteerde kwekers moeten door Skal gecertificeerd zijn om zich biologisch teler te mogen noemen. Door bedrijven jaarlijks te bezoeken en te controleren, houdt Skal toezicht op de hele Nederlandse biologische keten. Nieuw is dat ook het samenstellen van boeketten door bloomon nu biologisch gecertificeerd is. Het productieproces van de Bio-bos is daarmee volledig goedgekeurd door Skal.
  
Sibbe Krol, Head of Sustainability bij Bloom & Wild Group: "Het op biologische wijze kweken van bloemen heeft veel voordelen: bijvoorbeeld met betrekking tot het behoud van biodiversiteit, een gezonde bodem en het klimaat. Dit doen onze biologische kwekers door in harmonie met de natuur te werken, om zo de mooiste bloemen te kweken. Goed voor mens en milieu!"


 
Beperkt aanbod van biologische bloemen
Vooralsnog is het aanbod van biologische bloemen van Nederlandse bodem betrekkelijk beperkt. In Nederland is naar schatting slechts 0,1 procent van de snijbloementeelt  biologisch. Daar komt bij dat de teelt van biologische bloemen vooral in de openlucht plaatsvindt en sterk afhankelijk is van natuurlijke factoren zoals het weer, de bodemgesteldheid en ziekten en plagen. Het aantal boeketten wat bloomon wekelijks kan aanbieden, is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Dankzij de stijgende populariteit van dergelijke boeketten, neemt de vraag naar biologische bloemen ieder jaar toe. Voor de kwekers en online bloemist bloomon is dit een geweldige uitdaging: samen zoeken zij naar mogelijkheden om hun aanbod te vergroten.

Maaike Raaijmakers van Bionext - de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding: "Wij zijn heel blij dat bloomon nu het biologische logo mag gebruiken voor haar gemengde boeketten van biologische bloemen. Dit biedt duidelijkheid voor consumenten die zeker willen weten dat ze met een 100% biologisch product te maken hebben".
 
Duurzame verpakking en plantenvoeding
De verpakking van de Bio-bos is dit jaar volledig recyclebaar. De bloemen zijn verpakt in papier dat is gemaakt van restafval van rozen; een gerecyclede kartonnen doos zorgt voor extra bescherming. Elke Bio-bos is voorzien van een speciaal bloemenkaartje met biologische informatie. De grondstof van dit kaartje bestaat dit jaar uit tulpenafval: je kunt de vezels van de tulp nog zien. En zelfs de bloemenvoeding is bio-based. Het papieren zakje is gemaakt van TFC-pulp en heeft een water-based coating. Na ontvangst kan de recyclebare verpakking zo de papierbak in.
 
Naast bezorging via PostNL wordt de Bio-bos dit jaar door bloomon-bezorgers bezorgd. In het laatste geval zijn de bossen enkel verpakt in een wrap van duurzame en recyclebare materialen, om verspilling te voorkomen.
 
De Bio-bos is vanaf 15 juni verkrijgbaar via bloomon.nl. Prijs: € 32,95, inclusief bezorging. Persoonlijk kaartje (optioneel): € 1,95. Bijpassende Cube vaas: € 22,95.

Voor meer informatie:
bloomon
www.bloomon.nl 

Publicatiedatum: