Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leliewereld komt bijeen op Dutch Lily Days

Tholen - De Dutch Lily Days wordt dit jaar, na een tweetal edities te hebben overgeslagen, voor de tiende keer gehouden. Een dertiental bedrijven, die gezamenlijk het leeuwendeel van de wereldwijde veredeling en handel in leliebollen voor hun rekening nemen, kunnen hun klanten en leveranciers weer verwelkomen op de verschillende locaties.


Xiaoxue doopt de nieuw lelie

En bezoek is er, zo blijkt uit een korte rondgang. Alleen de Aziaten laten het, in verband met nog altijd geldende strikte in- en uitreisregels, afweten. Bedrijven geven aan doorlopend bezoekers te mogen verwelkomen en delen in veel gevallen ook online via social media een kijkje achter de schermen (zie bijv de Facebook pagina van de organsiatie).


Jelle Riel, area export manager bij Royal van Zanten, bij de Lucky Angel, een nieuwe dubbelbloemige Oriental


De veredelaar loopt voorop in de veredeling van stuifmeelvrije soorten, men kan er (letterlijk) een hele showkas mee vullen

Tijdens de gedwongen 'pauze' heeft het verdelingswerk uiteraard niet stilgezeten. Op verschillende vlakken zijn dan ook innovaties en noviteiten te melden: betere resistenties, grotere bloemen, een weer groter (al dan niet dubbel) kleurenpalet, etc. In het bijzonder worden stappen gezet op een tweetal sub categorieën: het assortiment dubbelbloemige variëteiten neemt gestaag toe, terwijl anderzijds het aanbod stuifmeelloze lelies steeds groter wordt.


Robert van der Hulst, salesmanager bij C. Steenvoorden BV uit Lisse


Het bedrijf heeft een paar jaar geleden deze nieuwe kas geopend. Vanaf een balkon heb je een fantastisch uitzicht

De opening was afgelopen dinsdag bij VWS Flowerbulbs in Broek op Langedijk. Hier werd een nieuwe witte OT Unity, veredeld door VWS, gedoopt door TikTok-ster Xiaoxue, een Chinees meisjes met 1,7  miljoen volgers en toevallig woonachtig in hetzelfde dorp. Daarnaast zorgde zangeres Linda Meester voor de muzikale aankleding (de officiële openingshandelingen zijn hier terug te zien).

De Dutch Lily Days wordt gehouden bij 13 verschillende bedrijven, te weten P. Aker, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Onings Holland, C. Steenvoorden, GAV’s Lilies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten. Vandaag en morgen zijn de proeven nog te bezoeken.

Meer informatie over de Dutch Lily Days vindt u hier.