Vreugdenhil geschokt door berichtgeving contracten Oekraïners

Gisteren berichtten de NOS en RTL over vermeende 'wurgcontracten' van Polen en Oekraïners in Westlandse kassen. Het uitzendbureau JanPol wordt met name genoemd en daarnaast ook een sierteler, Vreugdenhil Bulbs & Plants uit 's-Gravenzande. Die laatste geeft aan zelf erg te zijn geschrokken en reageert middels een statement, die men gisterenmiddag reeds online zette. Een uitgebreide variant daarop, uitgezonden als persbericht, leest u hieronder:

Met afschuw heeft Vreugdenhil Bulbs & Plants kennisgenomen van de mogelijk onethische en juridisch laakbare contracten van Oekraïense en Poolse uitzendkrachten. Het gaat om de contracten van een groep Oekraïners en Polen die in Polen werken en tijdelijk voor hun Poolse werkgever hier in Nederland bij Vreugdenhil aan de slag zijn. Vreugdenhil heeft een jurist in de arm genomen die de kwestie tot op de bodem uitzoekt, zodat gepaste maatregelen kunnen worden genomen.

CNV
Vakbond CNV heeft via de media laten weten dat er Oekraïense en Poolse werknemers met “wurgcontracten” bij Vreugdenhil zouden werken. Op de eigen website heeft de vakbond ook een bericht staan. Het Westlandse bedrijf is erg geschrokken van alle berichtgeving. Directeur Marjolijn Vreugdenhil: "Het Poolse bedrijf waar die mensen in kwestie werken, JanPol, heeft een NEN-certificaat. Dit houdt in dat betalingen volgens de Cao Glastuinbouw zijn gegarandeerd en loonstroken worden nagekeken. Als opdrachtgever zijn wij niet betrokken bij de rechtstreekse afspraken tussen de werkgever en de werknemer. Vandaar dat het ons zo schokte toen het nieuws over de contracten ons ter ore kwam."

Directeur Jochem Vreugdenhil vult aan: "We hebben een mooi bedrijf, met een team van medewerkers die onder andere uit Polen, Roemenië en Letland afkomstig zijn. Veelal medewerkers waar we fijn mee samenwerken, die lang bij ons in dienst zijn en die ook in functies doorgroeien. Misstanden over contracten passen totaal niet bij wie wij zijn."

Op dinsdag 31 mei is er een brief met enkele vragen en voorstellen verstuurd naar de heer Stroek van CNV, waar tot op heden nog geen reactie op is gekomen. Vreugdenhil laat weten graag in contact te blijven met onder andere CNV om dit soort mistanden te bestrijden en uit de wereld te helpen.

Niet meer inlenen
Vreugdenhil heeft haar jurist de opdracht gegeven om de kwestie tot op de bodem uit te zoeken. Als blijkt dat de contracten inderdaad ethisch en juridisch niet in de haak zijn, dan gaat het Westlandse familiebedrijf geen nieuwe werknemers meer via JanPol inlenen. Ondertussen worden alle huidige werknemers, vast en flex, op de hoogte gebracht over de gang van zaken en de stappen die Vreugdenhil tegen dit soort uitwassen onderneemt.

Voor meer informatie:
Vreugdenhil Bulbs & Plants
Monsterseweg 60A
2691 JJ s-Gravenzande
+31 174 413811
admin@vreugdenhilbp.com  
www.vreugdenhilbp.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven