Spuitbedrijf R. van der Horst en Agro Active fuseren: “In gesprek geraakt door samen te werken voor groot project”

Tholen - Met een ferme handdruk bekrachtigden Kris Kort en Ren van der Horst onlangs de fusie tussen Agro Active en Spuitbedrijf R. van der Horst. Klanten en relaties konden op HortiContact terecht voor meer tekst en uitleg over het samengaan van de buisverfbedrijven. Ook wij kwamen even buurten. Opvallend: ook bij de voorgaande editie van HortiContact had Spuitbedrijf R. van der Horst nieuws. Toen was net EK Coatings overgenomen.

“We waren samen voor een groot glastuinbouwproject bezig dat we los van elkaar niet aankonden”, legt Ren van der Horst het ontstaan van de uiteindelijke fusie uit. “Daarom besloten we samen te werken. Dat project ging uiteindelijk niet door, maar wij hebben onze samenwerking wel voortgezet.” Kris vult aan: “Al langere tijd werkten we voor grotere projecten samen. Zo zijn we in gesprek geraakt. Nu hebben we besloten dat we dan maar beter ook écht samen verder kunnen gaan.”


Ren van der Horst, Kris Kort en Brian Rijgersberg op HortiContact 2022

Het team van Agro Active voert sinds 1 april onder de vlag van Spuitbedrijf R. van der Horst zijn schilderwerkzaamheden uit. Kris: “Voor ons betekent het dat we opschalen. Onze klanten zijn er inmiddels al aan gewend. De komende tijd gaan wij ook de klanten van Van der Horst leren kennen.”

Ook het merk en de producten van Megadeck komen mee. Ren: “We gaan onze producten naast elkaar zetten en beoordelen op prijs en kwaliteit. Hierna bepalen we wat we in het assortiment houden. Alleen maar voordelen voor de klant dus.”

Bijkomend voordeel van de fusie is dat er in Poeldijk met Kris iemand bij het team komt die taken van Wim van der Voort over kan nemen. Wim gaat het namelijk rustiger aan doen. Brian Rijgersberg is al geruime tijd verantwoordelijk voor de productiehal in Poeldijk waar de buizen voorzien worden van de primerlaag. Kris zal het schilderwerk op de projecten gaan begeleiden en zal in samenwerking met Wim de verkoop en relatiebeheer op gaan pakken. Hier ligt een nieuwe rol voor Wim om zijn kennis en adviezen nog onder de aandacht te brengen bij onze klanten. "Zo versterken we ons wat slagkracht betreft maar ook in een adviesrol naar de klant toe. Daar is vraag naar. Met deze rolverdeling kunnen we dit goed invullen."


Wim van der Voort (uiterst rechts) met Kris en Brian

Naast extra capaciteit biedt de fusie nog meer mogelijkheden. “Nu we samen zijn gegaan, zijn onze plannen nog niet op. Integendeel. We willen de tuinbouw ook op een andere manier gaan bedienen en hebben ideeën genoeg over een nog breder assortiment. Daar ga ik nu echter nog niets over zeggen. We zullen iedereen ermee verrassen”, glimlacht Kris veelzeggend.

Voor meer informatie:
Spuitbedrijf R. van der Horst
Mercuriusplein 4a
2685 LP Poeldijk
0174 240 531
info@rvdhorst.nl 
www.rvdhorst.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven