Twee Westlandse tuinbouwspelers in de race voor architectuurprijs

VB en Horconex, twee Westlandse tuinbouwtechniekbedrijven, maken met een bouwwerk kans op een architectuurprijs. Niet met een zelfgebouwde kas, wel met hun bedrijfspanden die op in het oog springende locaties in Westland staan. 

Het kantoor en de bedrijfsruimte van de VB aan de Galgeweg in Naaldwijk is gebouwd naar ontwerp van Bias Architecten uit Rotterdam. In de zomer van 2020 liepen wij een rondje door het pas in gebruik genomen pand.

FORMHET architectuur, engineering & technologie uit ‘s-Gravenzande ontwierp bedrijfshal en kantoor van Horconex in Poeldijk. Het pand werd begin januari 2020 officieel geopend. 

Het gaat bij de prijs om het mooiste bouwwerk dat in de regio Westland is opgeleverd in de periode van 2017 tot en met 2021. De prijs, vernoemd naar de Naaldwijkse architect Adriaan Dessing (1883-1948), wordt voor de derde keer uitgereikt en bestaat uit een publieksprijs en een juryprijs. In totaal 10 projecten werden ingediend, 9 gingen door en naast VB en Horconex maakt ook woonwijkproject Juliahof uit Wateringen kans. 

Op 11 juni worden er twee prijzen uitgereikt, de publieksprijs en de juryprijs. Vanaf 1 juni kan er worden gestemd voor de publieksprijs. Dat kan op de website van de organisatie van de prijs. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven