Smurfit Kappa presenteert waterbestendig papier Aquastop

Smurfit Kappa heeft een waterbestendig papier ontwikkeld: AquaStop. Het product maakt onderdeel uit van het nieuwe TechniPaper-portfolio van Smurfit Kappa, dat een scala aan papiersoorten omvat die werden ontwikkeld om aan de eisen van de meest veeleisende toeleveringsketens te beantwoorden. 

AquaStop-papier is waterbestendig dankzij een speciale coating die tijdens het productieproces wordt aangebracht. In tegenstelling tot veel andere coatings vormt dit geen bezwaar voor de recyclebaarheid van het product, dat op dezelfde manier kan worden gerecycled als standaard papieren verpakkingen. 

AquaStop is de nieuwste innovatie binnen het Better Planet Packaging-portfolio van Smurfit Kappa, dat bestaat uit duurzame alternatieven voor wegwerpplastic. Het product is bestand tegen water en blijft intact bij blootstelling aan vocht. Het is geschikt voor e-commerceverpakkingen en voor het verpakken van producten, zoals bloemen, wasmiddelen en groenten en fruit, waar bescherming tegen vocht noodzakelijk is.

Lars Henriksson, vicedirecteur productontwikkeling bij de papierdivisie van Smufit Kappa: "We zijn erg enthousiast over AquaStop en menen dat het een baanbrekend product is. We verwachten dat AquaStop de aandacht van veel van onze klanten zal trekken, en dan met name van degenen die producten vervoeren onder moeilijke omstandigheden. Het zal hen rust geven te weten dat hun product zelfs bij blootstelling aan vocht in perfecte conditie blijft." 

Voor meer informatie: smurfitkappa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven