Proef Matricaria op water leidt tot trager maar ook langer gewas

Deze week oogst Vertify een proef met de drijvende teelt van Matricaria waarin de vergelijking van gebruikte en nieuwe voedingsoplossingen, de EC en koeling van de voedingsoplossing centraal staan. De resultaten moeten nog worden verwerkt, maar op het oog leidt de combinatie van koeling van de voedingsoplossing en een lage EC (rond 0,25 mS/cm) tot een trager maar ook langer gewas. Voldoende lengte is soms een knelpunt in de teelt van Matricaria.


 
Het onderzoek met Matricaria wordt in een andere kas voortgezet. De kas waarin nu geoogst wordt, wordt vrijgemaakt voor een rassenproef met Lisianthus op water. Eerder onderzoek met Lisianthus op water liet zien dat dit gewas goed op water kan groeien maar dat bij hergebruik van de voedingsoplossing zonder ontsmetting uitval mogelijk is. Wat toen ook bleek was dat dit verschijnsel rasafhankelijk is. De ervaring bij andere gewassen leert dat veranderingen in teeltmethodes onherroepelijk leidt tot aanpassingen in het assortiment. Met andere woorden: andere teeltmethodes vragen om daarop afgestemde rassen.
 
Naast de bijdrage van het ministerie van LNV wordt het onderzoek o.a. mogelijk gemaakt door bijdragen van LTO Noord fondsen, Stimuflori en Greenport Noord-Holland Noord.

bron: Vertify


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven