Royal Van Zanten viert 160-jarig bestaan met koninklijk tintje

In 2022 bestaat Royal Van Zanten 160 jaar, een jubileum dat wordt gevierd met een koninklijk tintje. In samenwerking met kwekers vond gisteren een veiling van oranje ‘Dancing Queen’ Alstroemeria’s plaats. De opbrengst, €5.890,56 euro, is door Royal Van Zanten verdubbeld en gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

In 1862 startte oprichter Gerrit Veldhuyzen van Zanten zijn bedrijf in Hillegom, waar hij aanvankelijk groenten en aardappelen teelde. In 1901 – ter gelegenheid van de 21e verjaardag van Koningin Wilhelmina – werden de gebroeders Veldhuyzen van Zanten vereerd met het predicaat ‘Koninklijk’, vanwege hun leidende positie in de internationale bloembollensector.


Maarten Goos, algemeen directeur Royal van Zanten, samen met Amerik de Best, veilingmeester bij Royal FloraHolland

In de lange bedrijfsgeschiedenis daarna gaf Royal Van Zanten via haar manier van werken graag invulling aan de koninklijke naam door het Koninklijk Huis te eren. In 2002 introduceerde de veredelaar van onder meer Alstroemeria ter ere van het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een oranje Alstroemeria die nu nog onder de naam ‘Dancing Queen’ wordt geproduceerd in Nederland.

‘Dancing Queen’ veiling op 9 mei 2022
Ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan zijn gisteren door Nederlandse kwekers geproduceerde Dancing Queen Alstroemeria’s geveild bij Royal Flora Holland. Royal Van Zanten zal de opbrengst verdubbelen en schenken aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Deze eenmalige veiling is een samenwerking van Royal Van Zanten met de kwekers Siem Knol Alstroemeria, Hoogenboom Alstroemeria en Firma A. Vreugdenhil Alstroemeria.

Voor meer informatie:
Royal van Zanten
Lavendelweg 15
1435 EW Rijsenhout
Tel.: +31 (0)297 387000
www.royalvanzanten.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven