Pac Trials profiteert optimaal van voorjaarszonnetje

Tholen - Het was niet, zoals men altijd placht te zeggen, goed bezocht, maar gewoon druk. De verschillende deelnemers aan de Dutch Spring Trials in de Kop van Noord-Holland meldden stuk voor stuk alle dagen vol te zitten met afspraken. Bovendien komt dat bezoek niet alleen uit alle hoeken van Europa, ook geven klanten uit bijvoorbeeld Turkije, Amerika en Japan acte de presensce.

Suzanne Kooi en Eva van der Cruijsen van PanAmerican Seed; Area Sales Manager Japan bij Benary, Naoto Takamura; Chantal Groot, backoffice, en Marco Laan, Product Manager bij Hem Genetics; en Dominic Lacay, directeur FloraNova 

Klik hier voor een fotoreportage

Samen met Takii en MNP uit het Aalsmeerse, presenteerden Syngenta Flowers/Floranova, Hem Genetics, ABZ Seeds, Prudac en PanAmerican Seed het assortiment in een min of meer (door FleuroSelect) gecoördineerd verband. Van oudsher staat dit bekend als de 'pack trials' en vindt altijd rond deze tijd van het jaar plaats, omdat dit nu eenmaal de tijd van de voorjaarsbloeiers is.

Een ander verschil met de FlowerTrials, die over een maand gehouden wordt en waaraan praktisch alle grote sierteelt veredelaars deelnemen, is dat hier het element 'show' een minder prominente rol speelt. De nadruk ligt meer op proeven en vergelijken, op de productie en het 'eerlijk' vergelijken met de genetica van de concurrent. Dat maakt ook dat de trials, hoewel openbaar, echter vooral op afspraak worden bezocht.

Morgen is men in principe gesloten (i.v.m. bevrijdingsdag), op vrijdag 6 mei zijn de deuren wederom geopend.

Klik hier voor een fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven