E-trade, pre-orders en eigen voorraad efficiënt geïntegreerd in één webshop

Effiflora is exporteur van bloemen, planten en decoratiematerialen. Efficiënt en effectief werken, zoals de naam al zegt, houdt voor Effiflora in dat er ‘vraag gestuurd’ gewerkt wordt; zonder voorraad, maar wel met een zeer goed geselecteerd aanbod. Sourcing vindt, naast Nederland, plaats in onder andere Zuid-Amerika en Afrika.

Het werken vanuit het buitenland en het creëren van aanbod op een webshop met nieuwe technologie is bij ALFA PRO neergelegd als opdracht door Arnold Koek, mede eigenaar van Effiflora.

Oplossing
Het aanbieden van zowel E-trade (voorraad van derden), fictief aanbod (pre-orders/bestellingen) als eigen voorraad op de webshop was dé uitdaging in deze case. In onderstaande afbeelding wordt duidelijk hoe de software van Alfa Pro hier een mouw aan wist te passen:

In NEXT is het mogelijk om een fictief aanbod te creëren, die getoond kan worden op de webshop. Worden er bestellingen geplaatst op de webshop met de door de klant geselecteerde leverdatum, dan is dat in NEXT bekend. De inkoper heeft de mogelijkheid om de inkoopbehoefte te baseren op het gewenste vertrekmoment of
-momenten. Na het inkopen van de behoefte kunnen de bestellingen worden voldaan in NEXT waarna logistieke en administratieve handelingen uitgevoerd kunnen worden.

Doordat zowel NEXT als de shop in de cloud draait is het overal ter wereld te gebruiken. Daarbij zit bij de webshop een CMS-systeem (content management system) waarbij Effiflora elk moment het uiterlijk van de shop kan wijzigen om de klant te blijven verrassen.

Project
Het project is een echte samenwerking geworden. Vanuit ALFA was Amerika aangewezen om NEXT te implementeren en Jordy voor de webshop. Effiflora heeft actief input geleverd voor NEXT, geoefend en getest om tot een mooi resultaat te komen. Voorbeelden hiervan zijn het door ontwikkelen van de functionaliteit bestellingen (pre-orders) en het overzicht van data in sales. Ook voor de webshop heeft Effiflora meegedacht waar veel meer klanten van ALFA profijt van gaan hebben.

Reactie Effiflora
Arnold Koek vertelt: "In de 40 jaar dat ik in deze sector meedraai, had ik al een paar keer ervaring opgedaan met omschakelingen naar een nieuw softwaresysteem. Dat was nooit een leuk traject, liep altijd uit en ging ook altijd over flinke hobbels. Dus om nu te zeggen dat we er zin in hadden, is wat teveel gezegd. Maar het is echt ontzettend meegevallen. Vanaf het begin tot en met vandaag. De voorbereiding was goed en het was helder wie wat ging oppakken, elke ALFA medewerker had z’n eigen specialiteit en ik kon online de voortgang volgen. Een paar keer tijdens het proces zijn we met alle programmeurs gaan zitten om de puntjes weer op de i te zetten. Dit vond ik erg positief en gaf vertrouwen. Mede hierdoor ging de implementatie rimpelloos, voor communicatie krijgen de medewerkers van ALFA van ons een dikke 10! Het ging snel, was helder en de coördinatie was goed. Wat ik ook erg prettig vond: het proactief meedenken en snel en adequaat reageren op feedback van onze kant. Al met al een verfrissende positieve ervaring."

Ook door de medewerkers van Effiflora is NEXT goed ontvangen, mede-eigenaar Dennis van der Zwet was al snel enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van het pakket. Ook ervaart het personeel tijdsbesparing en door het efficiënt werken met voorraad en facturatie worden minder fouten gemaakt.

Voor meer informatie:
Alfa Pro IT
Laan van Verhof 10
2231 BZ Rijnsburg
+31 (0)71 402 11 91
info@alfapro.com
www.alfapro.com

Effiflora
Koningsspil 22
3642ZR Mijdrecht
+31 (0)6 51 18 68 29
arnold@effiflora.com 
shop.effiflora.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven