Sjaak van Schie opent deuren

HiBreeding nieuwe deelnemer FlowerTrials

Tijdens de FlowerTrials presenteren 61 deelnemende bedrijven in drie regio's hun noviteiten en toekomstige ontwikkelingen in pot- en perkplanten. Zo ook HiBreeding, op locatie bij Sjaak van Schie in Maasdijk. Als deelnemer van de FlowerTrials grijpt het veredelingsbedrijf haar kans in week 24 van dit jaar haar nieuwste genetica te laten zien. Hoe de tentoonstelling vorm krijgt, blijft voor bezoekers nog een verrassing.

“We zijn dit jaar voor het eerst aangesloten bij het landelijke collectief van de organisatie FlowerTrials. En daar zijn we blij mee. Samen met The Mastergrowers -toen nog Dijk van Dijk- zijn we in 2017 met HiBreeding gestart. Inmiddels heeft het bedrijf al mooie ontwikkelingen doorgemaakt en staat het steeds beter op de kaart. Deelnemen aan de FlowerTrials is voor ons een mooie kans om onze genetica te laten zien aan relaties en klanten en om de naamsbekendheid van HiBreeding te vergroten.”, aldus Roel van Schie – bestuurslid HiBreeding en directeur Sjaak van Schie.

Zorgvuldige selectie
HiBreeding presenteert tijdens de FlowerTrials de meest bijzondere hortensia’s en haar nieuwste rassen. “Alle rassen die we presenteren hebben een lang ontwikkelproces doorstaan. Aan de hand van verschillende selectiecriteria beoordelen we alle soorten. Ons doel is niet om meer en meer hortensia’s te produceren, maar om steeds weer de genetica te verbeteren. Zo blijven alleen de beste hydrangea-rassen over”, vult Van Schie aan.

Over HiBreeding
HI staat voor Hydrangea Innovation. HiBreeding is een veredelingsbedrijf in hortensia’s en bundelt de jarenlange ervaring en expertise van twee bekende hortensiabedrijven in de sector: Sjaak van Schie en The Mastergrowers. Deze twee Westlandse hortensia-kwekers kennen en respecteren elkaar. Bovendien delen zij een passie voor een product dat nog zoveel onontgonnen potentieel heeft. Als partners binnen HiBreeding zijn zij actief in de hele keten.

Voor meer informatie:
HiBreeding
www.hibreeding.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven