"Let op mijn woorden: dit gaan er meer worden"

400 hectare duurzame kassen per jaar weggezet door Boal Group

Tholen - Alles lijkt in het teken te staan van de buy-and-buildstrategie bij de Boal Group. Adri Pols steekt vlot van wal als CEO van de Boal Group, want hij heeft veel te vertellen: "Ons doel is echt om de huidige activiteiten organisch te laten groeien in combinatie met het overnemen van nieuwe bedrijven die bij ons passen. We hebben de sector veel te bieden als groep. En dat zal alleen maar meer worden."

Adri heeft, in zijn in relatief korte tijd bij Boal, al opvallende wapenfeiten op zijn naam staan. Eén daarvan is de aanstelling van de vijfkoppige groepsdirectie. Ieder directielid neemt de nodige kennis en kunde mee.

De groepsdirectie van Boal heft het glas op een mooie toekomst

Geheel links op de foto staat Adri Pols. Adri garandeert met deze groepsdirectie meer professionaliteit en slagkracht voor de hele Boal Group. "We accommoderen dat graag."

De tweede man van links die het glas heft, is Cees van den Heuvel. Cees is CFO binnen de Boal Group. Zijn doelstelling voor de komende jaren is om 'de solide financiële positie nog verder te versterken alsmede voor IT.' "Wij willen als groep een leidende rol op digitaal gebied spelen. Daarmee bedoel ik niet alleen voor intern gebruik. Ook onze klanten gaan hiervan profiteren. Wij willen smart oplossingen aanbieden. Voor mij is er overigens ook een grote rol weggelegd op het gebied van financiën rondom onze acquisities als onderdeel van de Buy and Build Strategy."

Links naast Cees zit Tessa van Westrenen. Zij heeft de functie van CHRO. Deze power house, zoals Adri haar noemt, heeft een technische achtergrond. En dat is prettig om snel begrip te hebben van de omgeving waar je in werkt. Tessa: "Ik heb als doel gesteld om talent binnen te halen, te ontwikkelen en binnen te houden. Diversiteit binnen ons hele team vind ik belangrijk. De tijd dat techniek alleen voor mannen was is voorbij. Ik ben ervan overtuigd dat een mooie mix het beste van het bedrijf naar boven haalt. Verder gaan we de HR-organisatie professionaliseren door onder andere aandacht te besteden aan performance- en kennismanagement."

Robert Jan de Goeij, tweede van rechts, is CCO bij de Boal Group. Hij kent het klappen van de zweep in de glastuinbouw. Hij zal voor velen een bekend gezicht zijn; hij loopt al heel wat jaren mee in de sector. In de rol van CCO is hij eindverantwoordelijk voor de commercie voor alle zeven bedrijven binnen de groep. Hij gaat hij zich hard maken om synergie te bewerkstelligen. De diverse merkidentiteiten waar de markt nu al zo bekend mee is, blijven overigens wel behouden. "We gaan elkaar versterken in de breedste zin van het woord. Onze klanten zullen hier de vruchten van plukken doordat onze producten compatibel zijn, wat soms ook betekent dat de klant met minder aanspreekpunten hoeft te schakelen. Ontzorgen van onze klanten is key." 

Aan de rechterkant van de foto heft Jelle van der Zwaan zijn glas. Met zijn twintig jaar achtergrond om fabrieken te leiden is zijn functie van COO hem op het lijf geschreven. Jelle: "Ik ga me de komende jaren focussen op het veiligheidsaspect; veilig werken en veilig voelen vind ik ongelooflijk belangrijk. Als afgeleide daarvan hoort ook het duurzaamheidsaspect; we hebben met elkaar afgesproken dat we 25% minder CO2 uitstoten tegen het jaar 2030. Dat is een klus. Maar het is haalbaar."

Eén groot team
Op dit moment bestaat de Boal Group uit zeven bedrijven: Boal Systems, Boal Extrusie, Holland Scherming, Holland Gaas, Alumat Zeeman, WestNederland en Westland Dak en Wand. Robert Jan de Goeij heeft als streven om deze zeven losse bedrijven aan elkaar te smeden. Het doel daarvan is het versterken van elkaar, zodat iedereen daar de vruchten van zal plukken, zowel intern als extern.

Robert Jan: "We zien nu al dat mensen elkaar vaker opzoeken en er kennis wordt gedeeld. De eerste resultaten zijn daar al zichtbaar van op het gebied van innovatie. Zodra we er klaar voor zijn, brengen we meer nieuws naar buiten. Overigens, weet je dat wij nu al ongeveer 400 ha per jaar duurzame kassen wegzetten. Let op mijn woorden... dit gaan er meer worden. Onze ambitie en professionalisering zal ons verder op de kaart gaan zetten."

Verder neemt Robert Jan de kans waar om zijn naaste collega’s even voor te stellen. Het team bestaat uit Robin Hakkert (Sales Director BOAL Systemen), Gert Hollaar (Commercial Director West Nederland), Peter Rense (Sales Director Holland Scherming), Marcel Schulte (Commercial Director Holland Gaas), Bert Strikkers (Commercial Director Alumat Zeeman) en Sander van der Ven (Group Business Development). 


V.l.n.r. en van onder naar boven: Robin, Gert, Peter, Marcel, Bert en Sander

ESG-rating
Eén van de andere wapenfeiten gaat over ESG. ESG staat voor Environmental, Social en Governance.  Een goede ESG-rating betekent dat een bedrijf zijn risico's op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur goed beheert in vergelijking met vergelijkbare bedrijven.

Adri: "Samen met een externe partij, Boston Consulting Group, hebben we hard gewerkt om deze score in kaart te brengen voor ons bedrijf. Heel concreet betekent het voor ons een toekomstbestendig bedrijf door risicobeheersing op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur. Bij ‘Milieu’ kun je denken aan CO2-footprint en watergebruik. Onder het maatschappelijke deel valt bijvoorbeeld veiligheid. En onder het hoofdstuk ‘Ondernemingsbestuur’ valt bijvoorbeeld bedrijfsethiek.”

De afgelopen maanden is heel hard gewerkt door alle betrokkenen aan ESG binnen de Boal Group. Adri: "Door een onafhankelijk bureau is daarna vastgesteld dat wij tot de top behoren in onze categorie. En zelfs dat wij van de meer dan 15.000 bedrijven die in totaal beoordeeld zijn, qua ESG-rating bij de beste 1% behoren. Dat is een prestatie van wereldformaat waar wij erg trots op zijn.” Meer informatie over dit resultaat en over de rol van duurzaamheid bij de Boal Group is hier te vinden.

Voor meer informatie:
Boal Group
Tel + 31 (0)174 316 100
info@boalgroup.com 
www.boalgroup.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven