Kabinet neemt glastuinbouw mee in onderzoek arbeidsmarktkrapte

Afgelopen woensdag vond in de Tweede Kamer een debat plaats over de arbeidsmarkt. Gezien het feit dat er in de glastuinbouw grote zorgen zijn over de beschikbaarheid van voldoende werknemers gaven Glastuinbouw Nederland en LTO Nederland de Kamerleden vooraf een aantal standpunten mee.
 
Zo pleiten beide organisaties voor het afgeven voor tewerkstellings-vergunningen voor seizoenswerk in de land- en tuinbouw. Hierdoor kan het aanbod van werknemers van buiten de EU worden vergroot. In de landen om ons heen, zoals België en Duitsland, is de instroom van werknemers buiten Europa voor seizoensarbeid in de agrarische sector nu al mogelijk.

Tijdens het debat liet minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de Kamer weten momenteel onderzoek te doen naar arbeidsmarktkrapte. Ze verkent onder andere hoe de match tussen vraag en aanbod kan worden verbeterd. Op aandringen van Glastuinbouw Nederland wordt ook de situatie voor de glastuinbouw in dit onderzoek meegenomen. Voor het zomerreces ontvangt de Kamer hierover een brief.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven