Kas (ver)bouwen in 2022? Hierop letten

De crisisactualiteit treft ook de kassenbouw. Bovenop personeelstekorten, met als gevolg lagere productieaantallen en stilliggende toeleveranciers, zijn ook nog eens stijgende grondstofprijzen gekomen. Om in 2022 een kas te (ver)bouwen is het belangrijk om vooraf extra rekening te houden met de volgende factoren, adviseert adviesbureau DLVge. 

Ontwerp
Bedenk goed hoe de nieuwe kas of installatie ontworpen moet worden. Door vooraf goed na te denken kun je voorkomen dat aanpassingen later in het traject gedaan moeten worden, wat resulteert in vertraging en hogere kosten. 

Opslag
Houd rekening met voldoende opslagplaats op de bouwlocatie zelf. Glas, staal, sandwichpanelen, aluminium etc. moeten zo snel mogelijk besteld worden nadat de aanbesteding is gedaan. Door prijzen vast te leggen kun evt. prijsstijgingen voorkomen, maar veel leveranciers willen op dit moment niet teveel vastleggen. Ook hierbij is een goed definitief ontwerp van belang.

Financiering
Het is belangrijk om te weten dat aannemers en installateurs een voorschot nodig hebben om materialen op tijd te kunnen bestellen. Het heeft daarom prioriteit om ruim op tijd de financiering rond te hebben.

Bron: DLVge


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven