MATE presenteert Second Plan(t)

Plantpotten van sari’s, afgedankte kleding en rijstzakken

Sinds eind december heeft MATE International een nieuw concept: Second Plan(t). Dit zijn plantpotten van 100% gerecycled materiaal, waarbij  o.a. sari’s (traditionele jurken uit India), afgedankte kleding en rijstzakken worden gebruikt. De waterdichte binnenkant is eveneens gemaakt van gerecycled plastic.

In de productie werkt MATE samen met een leverancier in India. Deze verwerkt de verzamelde grondstoffen tot bruikbaar materiaal voor de productie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de kleding en rijstzakken. De werknemers krijgen een eerlijk loon (de leverancier is hiertoe gecertificeerd) en zodoende kan MATE een duurzaam en eerlijk product garanderen. En ook een uniek product: de samenstelling van het afval is telkens anders, waardoor geen twee item exact gelijk zijn.

De producten worden B2C verkocht via de webshop, die items verstuurd in FSC gecertificeerd verpakkingsmateriaal. Ook verkoopt men de items B2B of biedt het bedrijf de mogelijkheid retailer te worden. Hiertoe kan men contant opnemen via info@second-plant.nl. Tot slot zijn de plantpotten ook verkrijgbaar in combinatie met een mooie plant bij JoGrow en Vireo.

Voor meer informatie:
Second Plan(t)
info@second-plant.nl
www.second-plant.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven