Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MATE presenteert Second Plan(t)

Plantpotten van sari’s, afgedankte kleding en rijstzakken

Sinds eind december heeft MATE International een nieuw concept: Second Plan(t). Dit zijn plantpotten van 100% gerecycled materiaal, waarbij  o.a. sari’s (traditionele jurken uit India), afgedankte kleding en rijstzakken worden gebruikt. De waterdichte binnenkant is eveneens gemaakt van gerecycled plastic.

In de productie werkt MATE samen met een leverancier in India. Deze verwerkt de verzamelde grondstoffen tot bruikbaar materiaal voor de productie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de kleding en rijstzakken. De werknemers krijgen een eerlijk loon (de leverancier is hiertoe gecertificeerd) en zodoende kan MATE een duurzaam en eerlijk product garanderen. En ook een uniek product: de samenstelling van het afval is telkens anders, waardoor geen twee item exact gelijk zijn.

De producten worden B2C verkocht via de webshop, die items verstuurd in FSC gecertificeerd verpakkingsmateriaal. Ook verkoopt men de items B2B of biedt het bedrijf de mogelijkheid retailer te worden. Hiertoe kan men contant opnemen via info@second-plant.nl. Tot slot zijn de plantpotten ook verkrijgbaar in combinatie met een mooie plant bij JoGrow en Vireo.

Voor meer informatie:
Second Plan(t)
info@second-plant.nl
www.second-plant.nl