Wonderlijk eetbaar plantje vindt zijn weg naar sterrenrestaurant

Tholen - Stel, je hebt een eetbaar plantje en een gerenommeerde chef-kok gaat ermee aan de slag, dat is toch leuke reclame?! Het “overkwam” René Knijn van Hem Genetics met de Tagetes Dropshot, dat nu de sterren-toetjes van Gerard Wollerich van restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode van nog een extra dimensie voorziet.

“We gebruiken in de keuken weleens andere plantjes natuurlijk, maar dan meer traditionele varianten als dragon, laos, laurier of basilicum”, vertelt Gerard. “René, een zwager van me, kwam een keer langs met achterin zijn auto dat dropplantje. Hij liet mij ervan proeven en inderdaad is dat een verrassende beleving.”

De kok wil zijn klanten verrassen en dat kan met een plantje als deze, vervolgt hij. “Leuk was dat hij mij eerst een wat ouder plantje gaf. Dat had wel die smaak, maar je zat wel op een tak te kauwen. De keer daarop nam hij een wat jonger plantje mee, en toen klopte het echt. Ik heb toen tegen onze jongens gezegd: 'Kunnen we hier geen leuke dessert-dressing van maken?' Dat hebben we gedaan en volgens mij hebben we echt een paar gave combi’s staan nu.”

Gerard is niet de eerste de beste chef. Zijn restaurant heeft al 26 jaar een Michelin-ster (plus nog een aantal jaar daarvoor met zijn vroegere zaak). Daarnaast is hij een actief lid van de Alliance Gastronomique, een gezelschap bestaande uit 45 Michelin ster-restaurants (waaronder 6 Belgische), waarvan hij de komende jaren bovendien de voorzitter is.

De Tagetes Dropshot behoort tot de afrikaantjes familie en is met zijn drop/anijs-achtige smaak zeer geschikt als “edible ornamental” in gemengde potten met andere kruiden en bloemen.

Hem Genetics is primair gespecialiseerd in pot- en perkplanten, maar heeft daarnaast ook een klein assortiment kruiden, waaronder Purple Ball (paarse basilicum), Mandarina (‘citroenmelisse’ met een mandarijngeur), Orangelo (tijm met een vleugje citrus/sinaasappel) en een aantal hartvormige pluktomaatjes.


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven