Kunstenaar Arne Quinze krijgt eigen tulp

De Belgische kunstenaar Arne Quinze krijgt als eerste Belg een zeer bijzondere parkiet tulp met zijn eigen naam. Deze tot op heden naamloze tulp van veredelaar Simon Pennings zal op vrijdag 29 april 2022 om 16:00 uur gedoopt worden naar Tulipa ‘Arne Quinze’.

De eer voor deze gebeurtenis heeft Arne Quinze te danken aan zijn artistieke bijdrage ter promotie van de biodiversiteit van bloembollen.

De tulp ‘Arne Quinze’ is door Geert Vanacker, bloembollenhandelaar uit Hulste, België gekozen uit het veredelingspallet van Simon Pennings omdat deze tulp in haar groei en bloei het verhaal van Arne Quinze vertelt, van het grauwe Brussel in zijn beginjaren tot de kleurrijke steden nu.

Deze doopplechtigheid door Arne Quinze zal plaatsvinden in Tulip Experience Amsterdam, Delftweg 37 te 2211 VK Noordwijkerhout – Nederland.

Dit private museum – belevingstuin is er gekomen om de kweekvelden te beschermen van de toeristen die graag selfies en filmpjes nemen om te posten op sociale media. En daarbij liepen ze roekeloos door de kweekvelden en veroorzaakten ze onherstelbare schade aan de bloemen en planten.

Op 29 april kan u niet enkel de doop van de Arne Quinze tulp meemaken maar ook foto’s nemen bij de bijna 500 soorten tulpen die er in bloei zullen staan en ook de geschiedenis van de tulp zal er uitgelegd worden. Deze tulpen geschiedenis begon door  een andere Belg, Carolus Clusius die rond 1600 de tulp naar de Lage landen bracht.

Tickets voor deze gebeurtenis kunt u bestellen op www.tulipexperienceamsterdam.nl 

Voor meer informatie:                               
Tulipe experience Amsterdam
Delftweg 37
2211 VK Noordwijkerhout
www.tulipexperienceamsterdam.nl

 

Bloembollen Vanacker
Brugsesteenweg 26a
8531 Hulste
België
www.vanacker.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven