Tulpenactie Oekraïne groot succes

De actie “Oekraïense tulpen voor Oekraïne” is een groot succes gebleken. Op initiatief van de Nederlandse tulpenkwekers Marnix van der Spek en Joost Wesselman uit Roelofarendsveen zijn via webshop Tulpen.nl honderdduizenden Oekraïense tulpen naar Nederland gehaald en verkocht. Door de oorlog kon de kweker uit Drohobytsj (West-Oekraïne) zijn productie niet langer verkopen in de eigen regio en kwam daardoor zonder inkomsten te zitten.

Tulpenkwekers Marnix van der Spek (l) en Joost Wesselman (r)

Wesselman: “Hij zou zijn tulpen anders hebben moeten vernietigen. We hebben met onze actie € 77.809,50 naar onze collega in Oekraïne kunnen overmaken en € 19.452,38 naar Giro555. Uit de hele wereld hebben we hartverwarmende reacties ontvangen. We kregen zelfs bestellingen van Nederlanders uit Canada en Australië die van de actie gehoord hadden. Ook op onze locatie in Roelofarendsveen kwamen mensen spontaan langs om een boeket voor Oekraïne te kopen. De kwaliteit van de vriendschapstulpen was overigens uitstekend. We zijn bijzonder trots op ons personeel dat de actie mede mogelijk heeft gemaakt en er is 7 dagen per week gewerkt, ook met inzet van familie en vrienden om alle bestellingen op tijd de deur uit te krijgen.”

Luc van Saase (m) van webshop Tulpen.nl met kwekers Joost Wesselman (l) en Marnix van der Spek (r)

Tulpen.nl is gespecialiseerd in de jaarrond verkoop van tulpen. De Oekraïense vrachtwagens met tulpen keerden terug naar het oorlogsgebied met hulpgoederen, die door vrijwilligers uit de regio Kaag en Braassem verzameld werden.

Fotocredit: VidiPhoto


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven